Pistillis store tale før kampen hjalp Esbjerg på vej

Slutspillet gemmer på mange skønne historier, og efter kamp syv i Esbjerg blev en af dem afsløret af Mike Dalhuisen, der fortalte FACEOFF, at holdkammeraten Matt Pistilli havde holdt en “incredible speech” – en fantastisk tale – for holdkammeraterne i omklædningsrummet inden kampen. Og naturligvis skulle den 27-årige Matt Pistilli have lov at forklare, hvad det gik ud på.

– Det var min syvende kamp syv – og den syvende på udebane. Så jeg fortalte gutterne, hvor megetm der overhovedet skal til for at vinde en afgørende kamp i et “fjendtligt miljø”. SønderjyskE har et “championship team” og deres publikum hernede skaber en fantastisk stemning, så jeg forsøgte at fortælle holdet, hvor stor en holdindsats, det ville kræve for at klare den her, sagde Matt Pistilli.

Han tyggede på noget, der lignede hjemmebagt brød og drak en fortjent sejrsøl, mens holdkammeraterne i baggrunden fandt en tilskuertromme og mere eller mindre gik bananas i jubel.

Sune Hjulmand stod stille med sin telefon og et lykkeligt smil på læberne, og netop Hjulmand var en af de spillere, som Matt Pistill flere gange fremhævede, da han skulle forklare kampens forløb i SE Arena.

– Det var Sune Hjulmand og Esben Nielsen, der sammen skabte det første mål, og det var stort at se de to gutter – med så mange års erfaring – træde frem og bidrage med en så afgørende detalje. De har vist så meget lederskab og været så store forbilleder for de unge danskere i løbet af sæsonen. Det er to spillere, der giver virkelig meget til holdet, sagde Matt Pistilli.

– Før kampen havde vi talt om, at vi skulle have mere trafik foran mål, og det lykkedes, synes jeg. Deres målmand har jo stået helt vanvittigt i de seneste to kampe, så han skulle presses noget mere. Det lykkedes.

– Nu er vi klar til finalen, og jeg ved, hvor stort det er at vinde. Og hvor bittert det er at tabe. Vi skal have den guldhjelm, men det bliver svært. Herning slog Frederikshavn, og det gør man ikke bare ved tilfældigheder, lød det fra den 27-årige forward.