Pisar: Vi SKAL ind foran mål

Det er 12. sæson i alt og sjette sæson i Herning for Lubos Pisar. Slovakken er en af Metal Ligaens mest erfarne spillere, og det irriterer naturligvis også den altid ambitiøse Pisar, at Herning ikke er kommet fra start som forventet.

– Det er selvfølgelig ikke den start, vi har ønsket os. Det er altid hårdt at komme bagfra i tabellen og spille “the catch up game” hele vejen gennem den regulære sæson, selv om vi gjorde det med succes for nogle år siden i den regulære sæson. Der havde vi også scoringsproblemer tidligt på sæsonen, siger Lubos Pisar.

Han henviser til den sæson, hvor Herning på en forrygende slutspurt endte med at vinde grundspillet, men tabte til Rødovre i kvartfinalen.

Så langt er slovakken dog ikke begyndt at tænke endnu.

Selv om Herning for nylig scorede fem point mod Aalborg i et dobbeltopgør, så var det – især i hjemmekampen – tydeligt, at midtjyderne har problemer med at score mål. 24 mål i 11 kampe er næstfærrest i Metal Ligaen.

Kun bundholdet Herlev har lavet færre.

– Vi spiller med god intensitet, og jeg fornemmer, at vi har langt mere puckbesiddelse end Blue Fox-holdene har haft de seneste sæsoner.

– Vi benytter isfladen godt, men vi er slet ikke inde foran mål. Det er noget vi arbejder på og skal arbejde på. I mine øjne er det det eneste aspekt af spillet, vi mangler for øjeblikket, siger Lubos Pisar til FACEOFF-online.dk.

– Når vi ikke scorer særlig mange mål, ender det med et enormt pres på defensiven, der skal arbejde hårdt for at vi holder os inde i kampene, tilføjer han.

I har skiftet træner fra Linus Fagemo til Mario Simioni. Hvordan har I fornemmet det?

– Mario er virkelig en erfaren coach, der kender spillet fra a til z. Han kan se stort set alt i spillet og giver instrukserne videre til spillerne. Så det gælder bare om at følge hans game plan – og komme ind foran mål – så skal vi nok få succes. Vi har et godt setup på banen og udenfor, siger Lubos Pisar.

Blue Fox møder i aften Rungsted hjemme og har fået offensiv forstærkning i form af Steffen Frank. Måske det kan hjælpe den skrantende midtjyske offensiv videre.