Aalborg-kaptajn gik forrest i endnu en nordjysk sejr

Foto: Jan Korsgaard

Aalborg Pirates – Odense Bulldogs 3-2 (1-1, 2-1, 0-0) Der var gratis adgang i Gigantium i aften, hvor Sparekassen Vendsyssel havde købt kampen til byen, og det havde lokket 3820 tilskuere i hallen i aften. Aalborg Pirates stillede til kampen uden backen Anders Thode, der har været ude i længere tid for Pirates i denne sæson, mens Odense Bulldogs kom uden skader til kampen.

Det skulle blive en højdramatisk affære og Aalborg tog med en sejr endnu et skridt mod slutspillet.

Begge hold kom ud med god fart i skøjterne, men det var Odense, der var først med en scoring, da Rasmus Bjerrum kunne lægge pucken ind i et tomt mål, da pucken havde hoppet frem og tilbage foran Marcus Lundell.

Olle Liss udlignede for Aalborg, da han sendte pucken i mål i rigtig “Burakovsky-stil”. Et enkelt skøjtetag over blueline og så blev pucken klappet i mål uden chance for Galansky. Forinden det havde der været masser af chancer i begge ender af isen, og underligt, at der ikke havde været flere mål i kampen.

Målene kom tidligt i 2. periode, da Daniel Madsen sendte Sebastian Ehlers afsted mod Galansky, der ikke kunne gøre noget ved Ehlers’ skud, der sad helt oppe i hjørnet.

Aalborg pressede på for at udbygge føringen, og blev båret frem af 3820 tilskuere. Det var dog Odense, der fik udlignet, da Dale Mitchell fik smidt pucken ind foran mål, og Henry Hardarson kunne styre pucken op i nettaget uden chance for Marcus Lundell.
Odense fik bedre fat i kampen, men så slog Aalborgs unge spillere kontra, da Odenses defensiv kiggede puck i stedet for at tage Tobias Ladehoff ud af spillet. Han kunne let sende pucken i mål fra slottet, hvor Sebastian Brinkman havde spottet ham.

Målene udeblev i sidste periode, men der var masser af dramatik. Først blev Tobias Ladehoff ramt af en høj stok fra Tedeas Galansky, som dommeren tættest på situationen ikke havde spottet. Den blev dog dømt af dommeren i midtzonen. Tobias Ladehoff var lige ude for at sunde sig lidt og blive tjekket, men kom tilbage på isen.

Odense satsede hele butikken mod slutningen uden Galansky i målet, men Aalborg spillede klogt og bare spillede pucken ud af zonen uden at gå efter det tomme mål og risikere en icingpuck.

Daniel Madsen og Dale Mitchell fik en lille svingom i hjørnet, hvor Mitchell forsøgte at holde Madsen nede, så Odense var i et bedre overtal i Aalborgs zone. Daniel Madsen fik vendt situationen, endte med at give Dale Mitchell en masse slag og så ud til at vinde kampen på point.

Begge blev sendt i bad, men Mitchell var ikke færdig og havde en heftig diskussion med dommeren over situationen, selvom det så ud til, at det var canadieren selv, der havde startet den. På vej i bad blev Daniel Madsen hyldet af de 3820 tilskuere.

Odense spillede fysisk i de sidste sekunder, og John Armstrong blev sendt i bad med 2+2, da han lavede en crosschecking på Nicolai Meyer, der ikke var i nærheden af pucken.

Dale Mitchell var på blokken som kampens spiller, for han lavede flere gode aktioner, men hans temperament kostede ham titlen i aften.

Hos Aalborg var der gode plusser til Tobias Ladehoff, der scorede sejrsmålet, og han fik også en del spilletid, da Aalborg mod slutningen bare skulle forsvare føringen. Stor tillid fra Jens Nielsen til de unge drenge.