Pirates sendte mestrene hjem med nederlag

Aalborg Pirates – SønderjyskE 4-2 (1-0, 1-1, 2-1) 891 tilskuere var der til Aalborgs kamp mod de danske mestre, og cirka 50 af dem var fra Vojens. Flot opbakning til sønderjyderne som altid, når de er på udebane. Det var dog dem, der holdt med Aalborg, der havde mest af juble over, da kampen var forbi.

Der var masser af tacklinger og masser af udvisninger i luften, hvor der blev uddelt to matchstraffe – en til hvert hold.

Hos Aalborg havde man fået Niclas Svensson og Magnus Leth Nielsen tilbage i opstillingen, men i stedet var der skader til Sebastian Ehlers og Lars Lundin. Det gav nogle rokeringer på holdet til kampen, mens SønderjyskE havde Cory Quirk med igen på holdet efter sygdom.

Aalborg var stadig uden backerne Kristian Kodal og Anders Thode samt forward Lasse Jul Korsgaard. SønderjyskE var stadig ude et par “Anders’er”, Overmark og Førster til kampen, grundet diverse skader.

Olle Liss var blevet kåret til november måneds spiller af Pirates Support, og han takkede for æren efter bare 65 sekunder, da han styrede pucken op i nettaget uden chance for Joni Myllykoski i målet. Liss var i spillehumør i dag, og han kom frem til flere gode chancer.

Der gik et gys gennem Gigantium, da Søren Dau Mortensen lavede en knætackling på Nicolai Meyer, der blev liggende på isen. Dommen var klar – matchstraf til Søren Dau Mortensen og en lille udvisning til Robin Karlsson, der var den første, der sprang på Dau efter situationen.

Da Aalborg kom i powerplay fik hjemmeholdet pucken i mål, men det blev annulleret for offside i målfeltet – en lidt tynd beslutning, men det blev dømt. Magnus Leth Nielsen var stærkt utilfreds med den kendelse, at han brokkede sig til en personlig straf på ti minutter.

SønderjyskE var tæt på i flere omgange, hvor specielt Thomas Spelling var en farlig spiller – især i oplæggerens rolle.

I undertal sendte han pucken ind foran mål, hvor Lund bare skulle ramme ved siden af Lundell, men satte skuddet lige i maven på ham.

SønderjyskE kom ud til anden periode og belejrede den nordjyske zone, hvor Aalborg havde problemer med at få skiftet spillerne ud, da de havde længere til boksen.

Det endte også med at koste hjemmeholdet et tidligt mål, da Mads O. Lund kunne styre pucken ind bag en chanceløs Marcus Lundell. Udligningen gav momentum til SønderjyskE, der kom frem til flere gode chancer, men i stedet for var det Aalborg, der udnyttede et powerplay til ny føring.

Nicolai Meyer tog pucken op langs banden, hvor han sendte et skud afsted langs isen, og Joni Myllykoski så ikke alt for heldig ud i situationen, da han burde havde reddet det.

Voldsom tackling fra Christopher Frederiksen på Tyler Gotto, der blev liggende foruroligende længe på isen, uden at der kom hjælp til ham. Helt korrekt blev Christopher Frederiksen sendt i bad med en matchstraf, og der var heller ikke det store brok fra ham, da han skøjtede pænt ud i omklædningen.

Snakken gik på, at der var ligheder mellem denne situation og den oppe i Frederiksen med Lasse Jul Korsgaard, men der var ikke noget at sammenligne med, da dette var en voldsom tackling, mens det var et hændeligt uheld i Frederikshavn.

Det gav SønderjyskE powerplay i fem minutter, der ville blive delt op mellem 2. og 3. periode.

Aalborg skulle have overståes de første par minutter af 3. periode, hvor man ville være i undertal, og det lykkedes også næsten. Boksen blev spillet godt rundt af SønderjyskE, og det så ud til, at Marcus Lundell havde pucken, men den lå løs bag ham, og Scott Campbell kunne score i et tomt mål til 2-2.

Aalborg arbejdede videre, og man kom foran på et mål, hvor pucken hoppede og dansede, men det var Tobias Ladehoff, der ramte pucken sidst og den snød Myllykoski i målet. Det var Ladehoffs andet mål i træk på hjemmebane. Aalborg så ud til at ville forsvare sejren hjem, men Jeppe Jul Korsgaard ville det anderledes, og han scorede fra en spids vinkel, hvor pucken lige kunne snige sig over stregen til 4-2

Mod slutningen satsede SønderjyskE uden målmand uden at det gav noget overtag, og da der var 15 sekunder igen, og faceoff udenfor Aalborgs zone gav Dan Ceman helt op og satte ham ind igen.

De unge spillere fra Aalborg spillede endnu en flot kamp på hjemmebane, hvor man arbejdede godt i 60 minutter.

Æren som kampens spiller går dog til Marcus Lundell, der reddede Aalborg, når backerne ikke fik ryddet op. De to mål imod var ikke Lundells skyld.