Pirates gik helt ned flaget – igen

Odense Bulldogs-Aalborg Pirates 9-2 (0-0,3-1,6-1) På mange måder var kampen i Odense denne mandag aften faktisk en mærkelig forestilling. Når man ser på sejrscifrene 9-2 i hjemmeholdets favør, er det ikke til at læse, at det faktisk var gæsterne fra Aalborg, der kom bedst fra start og var skarpest i en målløs første periode.

Nøjagtig som Pirates var det i fredags i Frederikshavn, hvor aalborgenserne også gik fuldstændig ned efter at have indledt kampen bedst.

I aften stoppede Aalborg-holdet fuldstændig med at spille i tredje periode og overlod dermed en uriaspost til de to målmænd Marcus Lundell og Jesper Wulff, der har al mulig ret til at sidde og skumle over ikke-eksisterende forsvarsspil på vej hjem i bussen.

Det sejlede ganske enkelt hos nordjyderne i tredje periode, hvor Odense scorede hele seks gange. Recepten var stort set den samme hver gang. Masser af plads, tæt ind under mål og så afslutninger i en mod en-situationer mod de værgeløse målmænd.

Det var også en kamp, der vil blive husket for en række dramatiske situationer. Henry Hardarson fik en puck i hovedet i anden periode og måtte udgå blødende og groggy.

Aalborgs Olle Liss viste den ultimative offervilje, da han i slutfasen – hans hold var håbløst bagud – kastede sig ned i et slagskud, vist nok fra Rasmus Bjerrum. Olle Liss fik pucken lige på låret, formentlig et af de få steder uden beskyttelse og fik vist et trælår, der næppe holder op med at gøre ondt de næste par uger.

Hele hallen led med svenskeren.

Endelig var Dale Mitchell på spil, da han hidsede sig over, at Lasse Bo Knudsen kom lidt for sent i en puckjagt bag mål og hægtede Ryan McDonough. Mitchell lagde op til nævekamp, fik den og måtte under bruseren. På vej ud skændtes han så det bragede med Aalborg-træner Jens Nielsen.

Aalborg havde ellers fået den perfekte start på kampen. Godt defensivt arbejde og et tidligt mål i undertal af Lars Lundin. Men i den efterfølgende sekvens – Aalborg var stadig fire mod fem – dummede Sebastian Ehlers sig og kastede pucken ud af zonen og pådrog sig endnu en udvisning. Det kostede en lynhurtig Bulldogs-udligning ved Ryan McDonough.

Måske var Ehlers-udvisningen i virkeligheden vendepunktet, for efter 1-1-målet åd Odense sig mere og mere til initiativet. De tre spillere med Esbjerg-opdragelse, Thinnesen, Pedersen og Bjerrum var katalysatorer i et tungt Odense-pres, der førte til en 3-1-føring efter to perioder.

Og derefter kom altså det store Pirates-sammenbrud, der også blev værre af, at Aalborg-spillerne med rette følte sig lidt dømt bort i et par situationer. Det kostede også på moralen.

På bundlinjen var der dog ikke flere kræfter i den skadesplagede nordjyske trup, mens de lidt tungere Odense-spillere tilsyneladende bedre kunne kapere skader til John Armstrong og Sean Wiles. Der var klasseforskel i den sidste halve time.