Piraterne sejrede fortjent i Vojens

Foto: Jan Korsgaard

SønderjyskE-Aalborg 1-2 (0-0, 0-0, 1-2) Fornuftige 2369 tilskuere havde trodset vinterkulden og fundet vej til SE Arena denne tirsdag aften. Ganske imponerende på en tirsdag aften. Langt hovedparten gik dog skuffede hjem efter en uinspireret indsats fra hjemmeholdet, der kynisk blev straffet af et disciplineret og godt fightende Aalborg-hold, der viste den moral og vilje, det kræver, når der står vigtige point på spil.

Første periode bød på chancer i begge ender. Hos hjemmeholdet bød Thomas Spelling ind med de to bedste forsøg, da han i samme skifte to gange blev spillet fri foran mål, men begge gange måtte han overgive sig til en stærkt spillende Lundell i gæsternes mål.

Hos Aalborg bød især Olle Liss ind med flere særdeles nærgående forsøg, men også Jeppe Korsgaard og brormand Lasse havde føringsmålet på staven, uden de dog lykkedes med at overliste Myllykoski, der ligesom Lundell havde en stor aften.

Mod slutningen af perioden kom det til lidt håndgemæng mellem Nicolai Meyer og Cory Quirk, der begge måtte en tur i straffeboksen og kort efter måtte Scott Campbell samme vej, hvilket gav udeholdet en gylden mulighed i fire mod tre, men trods et par fornuftige forsøg, forblev det målløst i første periode.

Kort inde i anden periode var der atter gang i svingdøren til straffeboksen. Denne gang måtte Mads Bødker tage plads i boksen for en checking to the head mod Nicolai Meyer. Korsgaard-brødrene var endnu engang tæt på i den efterfølgende overtalssituation, men et godt fightende boxplay med Anders Overmark og Michael Eskesen blandt hovedaktørerne sørgede for, værterne klarede frisag.

Kort efter måtte så også Anssi Rantanen en tur ud og køle af. Atter engang kredsede Piraterne om det sønderjyske mål, hvor Daniel Madsen og Magnus Leth Nielsen dog forsømte chancen, da deres forsøg sneg sig uden om stolpen.

Olle Liss var i de følgende minutter også tæt på at sende udeholdet i front, men allerfarligst blev det, da Scott Campbell kort før pausen for første gang i kampen viste målnæsen frem. Uheldigvis for Campbell var det foran eget mål, og kun en eminent refleks fra Myllykoski reddede SønderjyskE fra at skøjte til pausen bagud 0-1.

Tredje periode bød på endnu et power play til gæsterne i de indledende minutter. For anden gang denne aften, var det Mads Bødker, der måtte en tur i skammekrogen, og denne gang slog gæsterne til. Lundin trykkede af fra distancen og tæt under mål udnyttede Robin Karlsson returen.

Knapt havde gæsterne dog fået armene ned, før det brændte på i modsatte ende. Mads Lund spillede smart Scott Campbell helt fri, men i stedet for en førstegangs-afslutning, tøvede canadieren, og Lundell nåede på plads og fik afværget det store tilbud.

Ærgrelsen var til at få øje på hos sønderjyderne, da stadig hang med hovederne over den brændte chance, da Aalborg satte et modangreb ind. En tværpasning gennem zonen fik lov at passere til fjerneste stolpe, hvor Nicolai Meyer stod helt blankt og stille og roligt kunne skubbe gummiskiven ind over stregen. Så meget plads kan man ikke ustraffet give ligaens topscorer.

På under et minut havde Piraterne altså slået til to gange, og man var på sikker sejrskurs mod et hjemmehold, der ikke lignede et hold med fornyet selvtillid, trods fem kampe på stribe med point på kontoen.

De sidste ti minutter begyndte alvoren dog at gå op sønderjyderne, og man iscenesatte nu et mere intenst pres på gæsternes mål. Chancerne begyndte at komme, og såvel Henrik Nielsen som Cory Quirk havde fine muligheder for at skabe fornyet spænding.

Man skulle dog helt hen til sidste minut, hvor Myllykoski var erstattet til fordel for en sjette markspiller, før hjemmeholdet slog kapital af presset. Cory Quirk sendte pucken ind højt i målet, men reduceringen kom for sent til at skabe reel spænding om kampens udfald.

Aalborg Pirates spillede en bundsolid kamp med god indstilling og den fornødne vilje til at ofre sig. Holdet fortsatte med tre velfortjente pinde dermed den flotte stime af pointhøst på det seneste og ligner bestemt et hold, der har tænkt sig at løse billet til slutspillet. En mission aftenens modstander pudsigt nok kan hjælpe dem med, hvis de fredag aften kan tage point fra Gentofte.

Man så et udehold, der dygtigt anført af træner Jens Nielsen gav sig i hvert eneste skift. Et hold der har fået rettet op på disciplinen og udover Olle Liss har sine bærende kræfter i Meyer, Lundin og en yderst stærkt spillende Marcus Lundell.

Hos Dan Ceman må der fortsat være panderynker. Efter ellers at have vist bedre takter i de seneste kampe mod White Hawks og Blue Fox, lignede aftenens match umiskendeligt meget de uengagerede indsatser, man leverede i hovedparten af december måned. Flere af holdets forwards lignede ikke nogen med lyst til at spille hockey i aften, og defensiven var klart SønderjyskEs eneste lyspunkt.