Piraterne sænket af stærke sønderjyder

SønderjyskE-Aalborg Pirates 3-1 (1-0,0-0,2-1) Der var dømt topkamp i Frøs Arena, da de nordjyske pirater gæstede SønderjyskE.

Det blev værterne, der trak det længste strå foran knapt 2300 publikummer. Sejren var ganske fortjent og blev grundlagt via en solid holdpræstation og cementeret i tredje periode efter en af sønderjydernes bedste hjemmekampe denne sæson.

Hjemmeholdet var uden Rasmus Nielsen, Mikkel Jensen, Rod Pelley samt Kyle Wharton. Hos gæsterne manglede Lasse Bo Knudsen, Jeppe Jul Korsgaard og Spencer Humphries, ligesom den nye mand Cam Braes heller ikke var blevet klar. 

Et tidligt power play kastede kampens første scoring af sig, da Phil Marinaccio elegant spillede Frederik Bjerrum fri tæt under mål, hvor forwarden snedigt rundede Quemener og lagde pucken sikkert ind med baghånden.

Der var masser af fart i jernene og specielt hjemmeholdet var ganske velspillende. Knapt midtvejs i perioden satte Julian Jakobsen en hård tackling på Martin Eskildsen og måtte ud i to plus ti minutter. I naboboksen fik han selskab i to minutter af Mads Lund, der stod op for holdkammeraten og måtte ud for roughing.

Sønderjyderne havde i denne fase et rigtigt fint flow i spillet og i to omgange var det eminent tæt på en fordobling af føringen. Først var det Rasmus Lyø sat op af TJ Moore og sekunder senere Marinaccio med en halv friløber, hvor han dog blev generet i afslutningsøjeblikket af en jagtende Aalborg-back.

Næste mand til at forsøge sig var Ronnie Brobak efter flot opspil fra Steffen Frank, men Quemener var på plads og fik afværget forsøget.

Med under fem minutter til pausen, var det Nikolaj Carstensens tur til at køle ned i straffeboksen og det havde nær kostet for gæsterne endnu engang. Anders Førster blev spillet helt blankt men Quemener fik akkurat reddet kastanjerne ud af ilden. Derfor viste måltavlen forsat 1-0, da de to hold skøjtede til pause.

De næste tyve minutter startede som de foregående sluttede. SønderjyskE først på pucken og i endnu et power play var Frederik Bjerrum tæt på sin anden scoring.

Da det blev gæsternes tur til at spille fem mod fire, var det Harstad, der testede Galbraith, men uden det kastede mål af sig.

Kort før midtvejsmærket sendte Prapavessis en millimeter præcis pasning op til Marinaccio, der alene med Quemener dog blev den lille i den duel.

Herefter var det som om gæsterne åd sig mere ind i kampen. Man trådte et skridt frem på isen og fik lagt et langt bedre pres på hjemmeholdet.

Højbjerg-tvillingerne var begge på spil af flere omgange og midt for mål fik også Oliver Christensen en stor chance, men Galbraith fik pucken pareret.

I de sidste sekunder måtte hoveddommeren igen igang med at sende spillere i udvisningsboksen, da en udvisning førte lidt håndgemæng med sig, men stillingsmæssigt var det status quo efter en underholdende, men målløs anden periode.

En tidlig udvisning til gæsternes Thomas Spelling, iøvrigt til højlydt bifald på hans tidligere hjemmebane, gav kortvarigt hjemmeholdet chancen i fem mod tre i tredje periodes indledning. Mads Lund forsøgte sin signatur-afslutning men denne gang stod overliggeren i vejen for det ellers kvalificerede forsøg. Sønderjyderne virkede til at være i kontrol men efter små ti minutter udnyttede nordjyderne en sjælden sønderjysk blunder i defensiven.

Julian Jakobsen trykkede af fra slottet og skiven sejlede ind bag en sagesløs Galbraith. Kampen var atter helt åben. En nyt powerplay til gæsterne fik imidlertid igen sendt værterne i front. Phil Marinaccio hamrede pucken ind fra halvdistancen uden chance for Quemener. Og bare minuttet efter slog sønderjyderne til påny. Anders Biel sendte en sukkerpasning til Jordan Pietrus, der tog et enkelt træk, inden han smadrede gummiskiven op i krogen til 3-1.

Det var kampens egentlige afgørelse, trods en halv periode tilbage på klokken. Marinaccio satte kort efter Prapavessis op, men Quemener fik flot afværget og han tog sig også af Rasmus Lyøs forsøg øjeblikket senere. Mod slutningen satsede Pirates i seks mod fem, og et par gange var reduceringen tæt på, da nordjyderne sværmede om målet.

SønderjyskE red på god fight stormen af og Steffen Frank viste et par gange stort overblik, når han clearede egen zone. 3-1 sejr til sønderjyderne efter en stærk præstation, hvor man så masser af vilje og holdånd, illustreret af bla Mads Lund, der flere gange “åd” pucken i holdets tjeneste, krydret med glimrende angrebsspil.

Hos gæsterne var der længere mellem jule-snapsene idag. Højbjerg-tvillingerne gjorde det ganske vist godt og også Quemener leverede stærkt i udeholdets mål, men stoppe hjemmeholdet kunne de ikke denne tidlige eftermiddag i Vojens.