Video: Philip Larsen-mål og kæmpetriumf for Jokerit

Foto: Jan Korsgaard

Tre danskere kan nu prise sig lykkelige over at være en andel af den hidtil største rød-hvide præstation, for Philip Larsen, Peter Regin og Jesper B. Jensen (ude med karantæne) kunne efter sejren i aften over SKA St. Petersborg, de forsvarende Gagarin Cup-mester, kalde sig vindere af KHL’s Bobrov Division.

Det er første gang, Jokerit Helsinki bliver divisionsvinder, og sejren i aften sikrede den finske storklub en seedning som nummer to i KHL’s Western Conference. Det betyder, at Jokerit som minimum er sikret hjemmebane i de to første slutspilsrunder.

Skulle det bedste hold i Western Conference, suveræne CSKA Moskva, svipse i slutspillets første runder, overgår førsteseedningen til Jokerit.

Aftenens sejr var mentalt vigtigt for Jokerit, der fik revanche efter det seneste nederlag i St. Petersborg og dermed står mentalt godt rustet, hvis de to hold skulle støde sammen i slutspillet.

Ikke en Jokerit-kamp uden et danskermål, der kom, da Philip Larsen efter et kvarter scorede kampens åbningsmål. Danskeren spillede 20:34 minutter, mens Peter Regin kun fik 17:16 minutters istid i dag. Jesper B. Jensen var spærre med karantæne.

Se Philip Larsen støde med frem og nette til 1-0 her: