Philip Larsen: Er jeg fit, spiller jeg VM

Foto: Jan Korsgaard

Han er ifølge General Manager Jari Kurri Jokerit Helsinkis bedste back hidtil i sæsonen i 2015/16, og Philip Larsen har indiskutabelt været en nøglespiller, når han har optrådt på det danske VM-landshold.

Efter et afbud i fjor, er Philip Larsen nu klar til at vende tilbage til VM-holdet i 2016 i Rusland.

– Jeg skal være ok i kroppen og i hovedet, og er jeg fit for fight, så stiller jeg gerne op for Danmark. Men er der noget (problemer med skader eller andet) skal folk også respektere det, siger Philip Larsen til FACEOFF-online.dk.

– Når du står på scenen i en international VM-turnering, vil du gerne vise dig fra din bedste side. Du skal tage af sted, være hundrede procent klar til syv kampe på syv dage og fornemme, at du kan vise og gøre dit bedste. Samtidig skal din krop kunne holde til det.

– Der er mange ting, der spiller ind i forhold til at sige ja til et VM. Jeg fornemmer sommetider, at holdningen er sådan lidt blandt folk, at “uanset, om han har brækket to ben, så SKAL han bare af sted”, siger Philip Larsen.

 

Den offensive esbjergenser havde i foråret 2015 ikke en ny klub på plads, samtidig med at han døjede med skavanker efter en vild og lang sæson langt ovre i det østlige Rusland.

Her spillede han for Yugra Khanty-Mansiysk og levede i en hverdag, hvor træningsmetoderne næsten var mere end “old school”.

– Sidste år (op til VM), var jeg ikke helt, hvor jeg gerne ville være. Det vigtigste var, at jeg fandt en ny klub, hvor jeg kunne fortsætte min karriere. Jeg havde en del skavanker, og i Rusland havde jeg fået rigtig mange sprøjter. Om det er sundt eller ej, ved jeg ikke, men i Rusland er det “tag sprøjten eller smut.”

– Desværre gik alle de ting ud over en VM-turnering. Det er jeg selvfølgelig ked, men i sidste ende er jeg også nødt til at tænke på mig selv, siger Philip Larsen til FACEOFF-online.dk.

Det er helt anderledes i den her sæson i Jokerit Helsinki, hvor træningsmetoderne er helt anderledes og langt mere moderne end længere mod øst i KHL.

 

– Jeg har det helt fint lige nu, og igen – er jeg frisk, stiller jeg gerne op på landsholdet til et VM, siger Philip Larsen, der foreløbig har spillet fem VM-turneringer for Danmark med 33 kampe og syv point til følge.