OL-KVAL: Philip Larsen: Det her bliver en sjov udfordring

Foto: Jan Korsgaard

(FACEOFF.DK i Minsk): Han bliver kaldt Danmarks bedste back og får en kæmperolle ved OL-kvalifikationsturneringen i den hviderussiske hovedstad, Minsk. Philip Larsen bærer er stort ansvar på sine skulder, når han i aften klokken 18 dansk tid løber på isen til kampen mod Hviderusland.

Og hvis tanken om 15.000 højlydte og fanatiske hviderussiske fans kan få dig til at gyse, så er 26-årige Larsen anderledes cool inden hockeybraget i Minsk Arena.

”I bund og grund venter der en enorm spændende og sjov hockeykamp. Det er altid sjovt at spille i en hal, hvor der er mange mennesker. Man mærker, at kampen betyder noget,” siger Philip Larsen til FACEOFF.dk på vej ud af isen efter træningen onsdag aften.

”De gange, jeg har været her med mit klubhold, har der været fuldt hus hver gang. Og det har været et af de sjovere steder at spille. Det er altid svært på udebane med mange mennesker, men det er samtidig også en sjov udfordring.”

Philip Larsen underkender ikke den store betydning af testkampen mod Letland tirsdag aften. Det var Danmarks eneste test frem mod OL-kvalen, og den blev vundet med overbevisende 3-0 i hovedstaden Riga.

”Det var enormt vigtigt at få den ene kamp i benene. Det vigtigste var vel at komme helskindet igennem og få kamptempo ind i kroppen; både mentalt og fysisk. Generelt synes jeg, det danske landshold er rimeligt sammenspillet. Vi har nogle guidelines, vi skal holde os til, og det skal vi gøre hele vejen,” forklarer offensivbacken.

Selv om Danmark fik en resultatmæssig perfekt generalprøve til de tre OL-kvalkampe, så var der også knap så positive elementer.

”Jeg tror ikke, man skal lægge for meget i, at der blev givet pucke væk mod Letland. Det var første kamp for en del af os, og det kunne godt se lidt kluntet ud. Og vi lavede absolut småfejl mod Letland,” siger Philip Larsen og roser målmand Frederik Andersen.

”Frede har en stor del i, at vi holder nullet mod Letland. Han står en kanon kamp, og det er dejligt at se, at han er, hvor han skal være. Det giver tryghed til resten af holdet. Når vi giver chancer væk, er det dejligt at vide, at der står en mur i målet.”

Vancouver Canucks, hvor Jannik Hansen til daglig spiller, får glæde af endnu en dansker i den kommende NHL-sæson. Philip Larsen har tidligere spillet for Dallas Stars og Edmonton Oilers, men nu er backen klar til sin tredje NHL-klub. Lige nu glæder han sig bare over igen at være en del af det danske landshold.

”Det er dejligt at være tilbage på landsholdet efter at have været fraværende ved VM de seneste år,” slutter Philip Larsen.