Penguins-veteran klar til comeback

Den canadiske forward Pascal Dupuis ventes torsdag aften at vende tilbage til isen næsten et år efter, at Pittsburgh Penguins-spilleren blev ramt af en blodprop, som kunne have afsluttet hans karriere.

36-årige Dupuis fik lidt af et chok i november sidste år. Efter en fin sæsonstart med 11 point i 16 kampe blev canadieren ramt af smerter i brystet. Penguins’ holdlæge Dr. Dharmesh Vyas undersøgte Pascal Dupuis og fandt årsagen til smerterne: Dupuis havde haft en blodprop i benet, som havde flyttet sig til hans lunge.

Pascal Dupuis skulle efterfølgende igennem en længere behandling med blodfortyndende medicin, og han gik glip af den resterende del af 2014/15-sæsonen. Før denne sæson var canadieren meldt klar igen, men en mindre skade har betydet, at han endnu ikke har været i kamp for Pittsburgh i denne sæson.

Når Penguins torsdag tager imod Dallas Stars ser Pascal Dupuis ud til at være tilbage på isen. Veteranen, som har spillet 853 kampe i verdens stærkeste ishockeyliga, er spiller dermed sin første NHL-kamp i 339 dage.

Pascal Dupuis, som frygtede for sit helbred og sin ishockeykarriere for et lille års tid siden, ser ud til at få en wingplads i Pittsburghs tredjekæde, hvor han kommer til at spille sammen med Nick Bonino og Sergei Plotnikov.