Pederson og Dresler fortsætter i Esbjerg i den kommende sæson

Foto: Jan Korsgaard

Thor Dresler til Herning? Mark Pederson til DEL? 

Spekulationerne har allerede været i gang omkring Esbjergs succesfulde trænerteam, der har stået i spidsen for klubben i de seneste fire sæsoner, men nu skulle det ifølge en pressemeddelelse fra Esbjerg Energy være sikkert og vist, at Pederson og Dresler også står i spidsen for vestjyderne i den kommende sæson. Thor Dresler fortsætter nemlig i klubben – og det er med lysten til revanche, siger Dresler. 

– Esbjerg har været et godt sted for mig at lære min nye rolle som træner at kende. Her er mange gode mennesker, men her er bestemt også mere at komme efter. Oven på en skuffende exit efter kvartfinaleserien mod Frederikshavn er det vigtigt for os alle at vise, at vi er bedre end det, resultatet antyder, så nu vil vi tilbage på den kurs, som tidligere har bragt os vidt, fortæller Energy-assistenten.

– Vi tror at valget af Thor Dresler som assistent for Mark Pederson er med til at sikre kontinuiteten for såvel Thors udvikling som for truppens. Vi er sikre på, at Thor stadig vil udvikle sig i rollen, og vi ved, at Mark er dygtig til at videreformidle sin viden, så jeg er ikke bange for at kalde de to for Danmarks bedste trænerteam, understreger bestyrelsesformand Søren Mathiasen fra Esbjerg Energy.

I de fire år, hvor Thor Dresler har arbejdet sammen med cheftræner Mark Pederson er det blevet til to danske mesterskaber.

– Thors og Marks kompetencer komplementerer hinanden godt. Der er tale om et godt match med forskellige styrkesider. Mark er som sagt dygtig til at dele sin viden. Vi mener, at Energy er i stand til fortsat at udfordre Thor, udnytte hans viden og styrkesider og sikre hans fortsatte udvikling i rollen som træner, siger Søren Mathiasen. 

Thor Dresler kom til Esbjerg i sommeren 2015 og har i de forgangne fire sæsoner været en del af vestjydernes trænerteam. Sidste sæson fungerede Energy-assistenten ligeledes som assistent for Olaf Eller på det danske U20-landshold. 

– På sigt ønsker jeg at blive cheftræner. Der har været forespørgsler, men jeg kan lide at være i Esbjerg og det er vigtigt for mig, at bringe mig selv i en god position. Jeg kan tillade mig at være lidt kritisk, men engang vil jeg da gerne prøve cheftræner-drømmen af, pointerer Thor Dresler.

– Valget af Thor Dresler som assistent sikrer samspillet mellem kontinuitet og udvikling. Han ønsker at blive cheftræner på et tidspunkt, og den opgave vil vi gerne være med til at gøre ham klar til at løfte. Nu skal vi spille en sæson i den nye hal, spillerne er et år længere fremme i udviklingen, så vi glæder os til den nye sæson, slutter Søren Mathiasen.