Pederson: Aner ikke, hvad jeg skal vente i aften

Esbjerg-træner Mark Pederson står foran en helt ny opgave, når han og mandskabet i aften tager imod schweiziske EV Zug. Pederson har prøvet meget som aktiv, været træner i Asien, men har endnu været med i en europæisk tællende klubkamp så tidligt på sæsonen.

Og så endda i Champions Hockey League.

– Vi aner ikke, hvad der venter os. Det kan jeg lige så godt være ærlig at sige. Vi har forberedt os så godt som overhovedet muligt, men reelt aner vi ikke noget om modstanderens styrke og hvor vi selv står, siger han til JydskeVestkysten inden slaget mod schweizerne.

Han har skiftet en stor del af holdet – ikke mindst på importsiden – ud i forhold til sidste sæson, og siger følgende om sit nye mandskab.

– Holdet i sidste sæson havde et kolossalt stort hjerte, spillede med en enorm gejst, som vi fik bygget op i løbet af sæsonen. Det skal vi have bygget op igen, og det kan bære os langt, men samtidig er jeg sikker, at de individuelle færdigheder på holdet er bedre i år, lyder skudsmålet fra Esbjerg-træneren.

Han betegner i JydskeVestkysten aftenens modstander som et teknisk stærkt mandskab.

– De må kun have tre imports i Schweiz, så de tager ingen chancer med dem, de henter. Det er virkelig klassespillere med store individuelle færdigheder. Ingen tvivl, om at Zug er favorit i aften, siger Pederson.

Det sidste hold i gruppen, finske IFK Helsinki, sidder logisk nok over i aftenens spillerunde og ligner vel den absolutte forhåndsfavorit til gruppesejren.