AHL: Patrick Russell griber chancen, når den kommer

Foto: Jan Korsgaard

Der var 3556 tilskuere på plads i Rabobank Arena i nat til AHL-kampen mellem Bakersfield og gæsterne fra San Antonio Rampage.

Der var dog ikke meget “Rampage” over gæsterne, der blev kørt godt og grundigt ud af banen af Bakersfield Condors, der vandt stensikkert med 7-1. Denne nat var der ikke Patrick Russell-point på menuen, men danskeren har i forvejen gjort det så godt i begyndelsen af sæsonen, at Edmonton Oilers’ web-kanal har skrevet en grundig artikel om danskeren.

“Den største risiko er at undlade at tage risikoen,” hedder det i indledningen i artiklen om Russell, der takker sin mor Christine – også en kendt skikkelse i de danske hockeymiljøer – for stor opbakning gennem karrieren.

Patrick Russell tog tidligt af sted til Linköping, inden han drog over Atlanten for at spille sine sidste juniorår i USHL med Waterloo Black Hawks med hvem han vandt Anderson Cup (den regulære sæson i USHL) og endte i finalen om Clark Cup (slutspillet i USHL).

Derefter havde Patrick Russell to succesrige år på St. Cloud State University, inden han stod over for karrierens sværeste valg. Nemlig spørgsmålet om enten at fuldføre universitetskarrieren på fire år eller at skifte til en professionel kontrakt i Edmonton Oilers-organisationen.

– Det var virkelig svært. St. Cloud er et fantastisk sted at være. Man kan altid udvikle som spiller der og kammeratskabet er fremragende. Samtidig får man en uddannelse, så det var vanskeligt at vælge fra. Men jeg havde fornemmelsen af, at professionel hockey var det rette valg for mig, siger Russell i interviewet.

Inden danskeren landede i Bakersfield, nåede han at være med på Edmontons “main camp” og endda træde op i Oilers-trøjen.

– Jeg ville bare suge til mig. De nye faciliteter og en dybt professionel organisation – alt var planlagt. Hvad man skulle spise, hvad man skulle gøre off ice, før og efter træning. Det gjaldt bare om at være åben og suge alt ind, siger Patrick Russell, der foreløbig har tre AHL-assister på bogen – og taget stort set alle de chancer, han har fået i karrieren.