Patrick Russell klar til Frozen Faceoff

Efter at have misset grundspilssejren og den såkaldte Penrose Cup, som i stedet gik til University of North Dakota (UND), så havde Patrick Russell og St. Cloud State i weekenden muligheden for at spille sig videre til kampen om endnu et trofæ.

De otte hold i National Collegiate Hockey Conference (NCHC) gik nemlig i weekenden i gang med playoff-turneringen, der udmunder i fire holds deltagelse i Frozen Faceoff i den kommende weekend.

Vinderen kan kalde sig playoff-champion i NCHC, og Frozen Faceoff bliver med dansk deltagelse, idet Patrick Russell og St. Cloud State vandt kvartfinaleserien over tre kampe i den forgangne weekend.

Huskies skulle dog kun bruge to tætte kampe mod Western Michigan University for at sikre sig adgang til Frozen Faceoff. Den første kamp blev vundet 4-3 i overtid, mens det natten mellem lørdag og søndag blev til en sejr på 4-2 med Patrick Russell som målscorer 4-2 i powerplay.

Dermed er St. Cloud State altså klar til den spændende knockout-serie, der spilles med semifinaler og finaler i weekenden i Target Center i Minneapolis. De fire højestseedede vandt alle deres serier med 2-0, og St. Cloud State møder Denver (tredjeseedet) i den ene semifinale.

Når Frozen Faceoff er overstået, begynder kampen om det nationale amerikanske mesterskab, hvor 16 universiteter kæmper om en plads i Frozen Four, der er afslutningen på hele collegesæsonen og naturligvis den mest prestigefyldte turnering af dem alle.