PATRICK GALBRAITH vender hjem til SønderjyskE

Foto: Jan Korsgaard

En gammel kending vender hjem til dansk ishockey og gør comeback i sin barndomsklub.

I den kommende sæson står Patrick Galbraith nemlig for SønderjyskE i Metal Ligaen, skriver klubben i pressemeddelelse. 

– Jeg er super stolt og glad for, at Patrick har valgt at komme hjem og hjælpe os med at få SønderjyskE på ret kurs. Der hersker ingen tvivl om, at han kommer hjem for at vinde noget igen, siger sportschef Kim Lykkeskov.

Galbraith fejrede i marts sin 32. fødselsdag, og han kan se tilbage på en masse flotte sæsoner i udlandet. Turen er gået forbi svensk, slovakisk, finsk, tysk og senest britisk ishockey.

– Patrick kommer til at blive en leder i truppen. En spiller, som kan vise vejen for de andre. Han har trods alt været ni år i udlandet og kommer fra en rigtig flot sæson i engelske Nottingham, hvor han havde ligaens bedste redningsprocent, siger Lykkeskov i pressemeddelelsen. 

Galbraith stod senest for sønderjyderne i 08/09-sæsonen, hvor han førte klubben til DM-guld. Nu får han opfyldt en mangeårig drøm om at spille sammen med sin bror, Daniel, hos SønderjyskE.

Inden udlandseventyret nåede han at vinde to DM-titler med SønderjyskE og spille 214 kampe i den lyseblå trøje. På CV’et har rutinerede Galbraith også 131 landskampe og 9 VM-slutrunder. Står det til Lykkeskov, så er den sønderjyske keeper i spil til at få flere kampe i rødt og hvidt.

– Patrick er sulten efter at komme tilbage på det danske landshold, og det vil jeg rigtig gerne hjælpe ham med. Jeg synes, Patrick stadig bør være et emne til det danske landshold, siger Lykkeskov.