Pasanens hustru havde afgørende betydning omkring fem-årig forlængelse

©iShoot.dk

Jari Pasanen har skrevet nærmest en rekordlang kontrakt med Frederikshavn White Hawks. Finnen får fem år i klubben – og havde flere tilbud ude fra Europa, som han sagde nej til. Lysten til at være i Frederikshavn var stor både hos Pasanen og baglandet. Hans hustru var nemlig ivrig for at flytte til Frederikshavn, fortæller han til Nordjyske.

– Jeg kan lide at være her, og selv om der også var andre tilbud, blev jeg enig med min kone om at blive her. Da de så tilbød mig fem år, måtte jeg lige ringe til hende igen for at høre, hvad hun syntes, men vi blev enige om, at det var det, vi skulle gøre, fortæller Jari Pasanen til avisen.

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at Pasanen havde tilbud fra den finske klub Ässät Pori i efteråret. Den finske Liiga-klub var svært ivrig for at hente Frederikshavns træner, men til syvende og sidst blev det altså en lang kontrakt til Pasanen, der tidligere har trænet den tyske DEL-klub i Iserlohn i en længere årrække.

– Det var fristende, men det afgørende var, at min kone sagde til mig, at selv om hun også er fra Finland, ville hun ikke med dertil. Hun ville hellere til Danmark, siger Jari Pasanen til Nordjyske.

– Jeg hører hele tiden, at klubben tørster efter et mesterskab, og det er også et mål for mig. Der er ingen grund til at tale udenom, at vi vil vinde. Der er ingen, der ved, hvornår det bliver, men det er vores mål, at vi inden for nær fremtid skal blive danske mestre, siger han.