Panthers bliver i Florida mindst otte år endnu

Florida Panthers har svært ved at lave overskud. Faktisk har klubben haft blodrøde tal på bundlinjen i de seneste sæsoner, hvilket har fået rygterne om en flytning af klubben til at svirre. Nu ligger det dog fast, at Panthers bliver i Florida i mindst syv sæsoner endnu.

Regionsrådet i Broward County sagde tirsdag ja til den leasingaftale, Panthers havde præsenteret. Med stemmerne 5-3 vedtog regionsrådet en aftale, som giver Florida Panthers $86 millioner i hænderne. Aftalen med NHL-klubben gælder indtil 2028, men skulle Panthers tabe mere end $100 millioner over de næste otte år, kan klubben bryde aftalen og flytte.

Florida Panthers har eftersigende haft et samlet underskud på $154 millioner i de 18 sæsoner, klubben har holdt til i Broward County. 2014/15-sæsonen var en økonomisk kat-astrofe for “kattene”, som præsenterede et underskud på hele $36 millioner for sæsonen.

Panthers har haft flere tilskuere til sine hjemmekampe i denne sæson, end klubben havde i sidste sæson, og regionsrådet mener, at det er vigtigt for områdets brand at beholde sit NHL-hold. Derfor valgt at spinkelt flertal altså at stemme for aftalen med Panthers.

De $86 millioner, som regionsrådet støtter NHL-klubben med, kommer fra turistskatter. To tredjedele af disse indtægter kommer fra Broward Countys strandområder, og derfor var det ikke overraskende repræsentanter herfra, der stemte imod aftalen med Panthers på tirsdagens møde.