Overmarks hammer afgjorde drama

(Grundspils kamp mellem Rødovre Mighty Bulls og Herning Bluefox, spillet i Skøjte Arena, Rødovre den 10. Oktober 2014) Foto: Jan Korsgaard

Søndag eftermiddag stod to af dansk ishockeys flagskibe gennem de senere mange år over for hinanden for anden gang på under 48 timer.

Fredag måtte der overtid til i Herning, før gæsterne fra SønderjyskE kunne sætte kursen mod Vojens med to point i bagagen. Søndag gentog seancen sig i store træk, da Anders Overmark med et projektil fra kort inden for blue line, hamrede pucken op i fjerneste hjørne godt et minuts penge inde i overtiden, og dermed sikrede sønderjydernes status som ubesejret.

Første periode startede med chancer i begge ender. Først var det Morten Skov, der styrede et skud fra Mads Bødker lige uden om stolpen, og i det efterfølgende modangreb fra gæsterne, sendte Kristoffer Lauridsen pucken klokkerent på rammen bag Myllykoski.

Hjemmeholdet slog en aggressiv linie an i offensiven og det gav pote efter blot to minutters hockey. Thomas Spelling tog turen ned bag målet, hvor han sendte en millimeterpræcis baghåndspasning ind foran mål, hvor Quirks målnæse ikke svigtede.

Herning svarede igen minuttet efter, da Kyle Essery pludselig fandt sig selv helt umarkeret foran værternes mål. Myllykoski fik dog reddet kastanjerne ud af ilden for hjemmeholdet.

Godt seks minutter inde i kampen, blev Mads Lund sendt til afkøling for en cross checking, og blot et minuts tid senere måtte Kim Lykkeskov samme vej. En Herning-spiller lå og forhindrede Lykkeskov i at komme op. Hjemmeholdets kaptajn kæmpede for at komme fri, men da det endelig lykkedes, valgte dommerne at tildele sønderjyden to minutter for slashing.

Hovedparten af de 2357 tilskuere troede der ville komme en udvisning til gæsterne for holding, men i stedet var det nu spil fem mod tre i Hernings favør.

Værterne holdt godt stand, men kort før første udvisning udløb, klappede Sinisalo til pucken tæt under mål, og det skud kunne Myllykoski ikke holde. Udligningen var en realitet.

Det lignede dog en kort fornøjelse for udeholdet, for Lykkeskov var bare minuttet senere først over en puck og fik den prikket ind i gæsternes mål. Sammen med pucken kurede også Herning-backen sammen Lubos Pisar ind i målet, og hoveddommeren bag mål valgte at annullere scoring. Der blev ikke markeret for hverken blokering eller offside i målfeltet, så hvad annulleringen skyldtes, stod hen i det uvisse.

Inden frustrationerne for alvor havde lagt sig, slog gæsterne atter til. Hvad der lignede en ufarlig afslutning fra Mathias Pedersen fra blue line, ramte Michael Eskesen i brystet. Pucken ændrede retning og snød fuldstændig Myllykoski i buret.

Nu var stemningen for alvor på kogepunktet i SE Arena. To yderst tvivlsomme kendelser var gået udeholdets vej, og samtidig var en 1-0 føring vendt til 1-2.

Stemningen fik dog endnu et energiboost med fem minutter til første pause. Frederik Rasmussen lavede et hit ud for Hernings straffeboks.

Forundringen var stor, da unge Frederik Rasmussen blev sendt i bad med en match-straf for forseelsen. Selv nogle af Herning-spillerne skøjtede rundt lettere hovedrystende.

Det lange overtal benyttede gæsterne til at sende endnu en scoring ind bag Myllykoski. Fra distancen sendte Daniel Nielsen et skud afsted, som gik gennem den meget trafik og klinede sig ind langs stolpen højt i målet.

De mange tvivlsomme kendelser i første periode virkede til at have sat sønderjyderne ekstra op efter pausen. Man startede ud med et højt pres, og det gav hurtigt udslag på måltavlen. Morten Skov fik serveret pucken foran stort set tomt mål, og forwarden sendte iskoldt pucken ind til en tidlig reducering.

Herning åd sig dog langsomt ind i perioden. Joachim Linnet og Jerred Smithson måtte dog begge se Myllykoski tage sig af deres afslutninger.

Næste mål kunne blive vitalt for kampens fortsættelse, og den tilfaldt værterne. Spelling kom i en én mod én med Daniel Nielsen og sendte et håndledsskud afsted mod Pisar. Tilsyneladende var keeperens udsyn dækket af Daniel Nielsen, for pucken sejlede ind til 3-3.

Quirk var godt midtvejs i perioden tæt på at bringe de lyseblå på sejrskurs, men denne gang var Pisar sikkerheden selv.

Kort efter var der atter gang i svingdøren til straffeboksen. Kim Lykkeskov tacklede Daniel Nielsen, og det valgte Rasmus Nielsen at hævne med en meget voldsom cross checking i ryggen af SønderjyskE-kaptajnen. Tyler Gotto tog derfor en svingom med selvsamme Rasmus Nielsen, og det hele endte med et power play til udeholdet.

Det fik de dog ikke noget ud af, og i stedet for slog værternes power play, da de for første gang denne eftermiddag fik chancen. Cory Quirk og Gotto stod for opspillet og inde foran mål fik Scott Campbell skrabet pucken ind til sønderjysk føring. Campbell har udviklet sig til en nøglespiller hos SønderjyskE. Stærk fremad banen og imponerende i sin back-checking.

Tredje periode var noget mere chancefattig end de to første. Daniel Galbraith havde værternes bedste chance i de første ti minutter, og heller ikke da SønderjyskE fik fire minutters overtal midtvejs i perioden formåede man for alvor at producere målchancer.

Tværtimod var Daniel Nielsen tæt på at udnytte en skovtur fra Joni Myllykoski.

Herning lurede på deres chancer og sådan en tilfaldt Kristoffer Lauridsen, da han nemt overløb en tøvende Daniel Galbraith og sendte pucken mod mål.

Tilsyneladende fik Jordan George sidste stav på pucken tæt under mål og sikrede dermed Blue Fox det ene point.

Daniel Galbraith har godt overblik og teknik, men mangler i den grad fysik. Mod Gentofte kostede det to scoringer og i dag kostede det altså et afgørende mål imod.

Præcis som fredag aften måtte man altså ty til overtid. Daniel Nielsen satte første Herning-angreb op.

Den elegante Herning-back var nærmest ikke af isen i dagens match, og leverede som altid en god gang hockey. Hans forarbejde i denne situation blev dog ikke omsat af Smithson.

Heller ikke Patrick Madsen havde held med sin afslutning umiddelbart efter en vunden face off.

Næsten selv samme scenarie udspillede kort efter i modsatte ende af isen, og denne gang med langt mere pondus. Mads Lund vandt faceoff’en bagud til Anders  Overmark, der firsttimede pucken.

Den sorte gummi-skive røg som et projektil ind i fjerneste krog bag en sagesløs Pisar, og den tidligere Herning-spiller Overmark kunne på isens midte lade sig hylde for sit sejrsmål.

En intens, dramatisk og velspillet match endte altså med endnu en OT-sejr til SønderjyskE.

Bedste spillere hos SønderjyskE var Scott Campbell, Thomas Spelling og på backsiden kronede Anders Overmark en stærk indsats med sin Game Winner.

Blue Fox havde sine bedste i førnævnte Daniel Nielsen, Jordan George samt ikke mindst Kristoffer Lauridsen, som flere gange viste prøver på sin stærke teknik og speed.

For Mario Simioni var det første besøg på sin gamle hjemmebane. Der var dog ikke meget fokus på ham. Det blev i stedet flyttet over på dommerne, som gentagne gange tiltrak sig opmærksomhed efter tvivlsomme kendelser. Såvel ude- som hjemmehold virkede i perioder ganske frustreret over de fire herrer i zebra-striber.

Men mon ikke Simioni alligevel har nydt gensynet med sin gamle hjemmebane og indledt busrejsen mod Herning med et lille smil, da man trods alt har spillet to fine og jævnbyrdige kampe mod de regerende mestre på under 48 timer.