Overlegen Herlev-sejr i bundopgøret

Herlev Eagles – Aalborg Pirates 5-1 (2-0,2-0,1-1) (Skrevet af Thomas Vandsted)

Der var ikke meget glamour og glitter over en kamp mellem rækkens to bundhold, da Herlev Eagles hjemme i DFDS Seaways Arena skulle møde Aalborg Pirates.

Gæsterne kom til Herlev med kun et enkelt point på udebanekontoen efter de første 10 kampe på fremmed is, men havde dog et par gode sejre mod Rødovre og SønderjyskE fra Gigantium med i bagagen. Herlev havde også tanket selvtillid med sejrene mod Rungsted og SønderjyskE.

Det blev aldrig en skøn ishockeyoplevelse og den håndfuld Pirates-tilhængere, der var mødt op i Ørneborgen, blev endnu en gang vidne til en elendig præstation på udebane. De få fremmødte Eagles-fans fik dog en dejlig aften ud af det, hvor pladserne i bunden af stillingen blev byttet rundt.

Der stod 3:11 på måltavlen, 5-0 i skud på mål og 1-0 til Herlev. Tallene talte sit tydelige sprog, da Herlev på overbevisende stil satte sig på kampen lige fra start. Pirates blev hurtigt afvæbnet og Eagles kunne kontrollere første periode, der endte med en meget fortjent 2-0-føring.

Antti Hölli og Mikkel Ankjær stod for scoringerne. Det mest bemærkelsesværdige var scoringen til 2-0, da Aalborg sjusket smed pucken væk i et powerplay. Mikkel Ankjær førte selv pucken frem og rundende meget let Aalborg-backen og fik lagt pucken under Marcus Lundell i undertal.

Billedet fra første periode forsatte uændret i anden periode. Der var forventninger om en Pirates-offensiv, men den udeblev og Herlev fik udbygget føring til 4-0 inden perioden var omme.

Den største chance til gæsterne kom i undertal midt i perioden. Aaro Peltonen var allerede blevet rundet i Eagles-målet, men på mirakuløs vis fik den finske keeper reddet pucken med sin stav.

Dagens detalje i hallen af den finske sprællemand. Der var meget få lyspunker for Pirates, der forstsat måtte se Eagles dominere og styre kampen. Christoffer Lindhøj var målscoreren til 3-0 og Antti Hölli scorede sit andet mål til stillingen 4-0.

Det er set mange gange tidligere at Eagles går kolde i sidste periode. Det var dog slet ikke tilfældet i dag, hvor hjemmeholdet fortsatte med at kontrollere kampen. Pirates formåede at score et enkelt mål da Oliver Anker Christensen flot eksekverede et straffeslag med 10 minutter tilbage af kampen.

Nærmere kom Aalborg ikke og kampens sidste mål blev sat ind af Victor Backman, der med under tre minutter tilbage satte pucken i målet til slutresultatet 5-1.

Herlev fik tanket selvtillid mens Aalborg må sande, at niveauet på nuværende tidspunkt simpelthen synes for lavt til at tænke på top otte.