Overblik: Jensen er den fjerde NHL-dansker, der bliver tradet

Nicklas Jensen blev fredag tradet fra Vancouver Canucks til New York Rangers, og dermed melder han sig ind i klubben af danske NHL-spillere, der har prøvet at blive tradet. Klubben tæller nu fire medlemmer.

Den første dansker, der skiftede klub i NHL, var Lars Eller. I juni 2010 blev den dengang 20-årige Lars Eller tradet fra St. Louis Blues til Montreal Canadiens, hvor han stadig spiller i dag. Eller nåede at spille syv NHL-kampe og score to mål for Blues, som i 2007 valgte ham i første runde af draften.

Lars Eller blev sendt til Montreal sammen med det unge forwardtalent Ian Schultz, som modsat danskeren ikke slog igennem i den canadiske traditionsklub. St. Louis fik den slovakiske målmand Jaroslav Halak i bytte for de to unge forwards. Halak spiller i dag for New York Islanders.

Den anden dansker, som blev medlem af trade-klubben, var Philip Larsen, som i 2013 skiftede fra Dallas Stars til Edmonton Oilers. Larsen, som på daværende tidspunkt var 23 år, håbede at lidt luftforandring kunne få ham til at blomstre i NHL, men det blev kun til en enkelt sæson i Edmonton, før landsholdsbacken vendte snuden mod Europa.

Larsen blev tradet til Oilers sammen med et syvenderundevalg i 2016-draften for den rutinerede center Shawn Horcoff. Horcoff spiller stadig i NHL, men er ikke længere i Dallas. Sidste sommer var han nemlig fri på markedet, og her valgte han at skrive kontrakt med Anaheim Ducks.

Den senest tradede dansker før Nicklas Jensen havde ligesom den nu tidligere Vancouver Canucks-forward rødder i Herning. Her var nemlig tale om Peter Regin, som i 2014 blev tradet fra New York Islanders til Chicago Blackhawks. Regin havde før 2013/14-sæsonen skrevet kontrakt med Islanders, men han fandt aldrig rigtigt lykken i klubben.

Regin tilspillede sig aldrig nogen stamplads på det stærke Blackhawks-mandskab, men han fik trods alt 17 grundspilskampe og fem slutspilskampe for holdet i resten af 2013/14-sæsonen. Peter Regin fortsatte i klubben i den efterfølgende sæson, men her blev det kun til fire NHL-kampe. Resten af sæsonen blev tilbragt i AHL, hvilket sidste sommer fik Regin til at vende hjem til Europa, hvor han nu har genfundet melodien i finske Jokerit.

Nicklas Jensen er nu nummer fire på listen over tradede danskere, og det bliver spændende at se, om han bliver det eneste nye navn, der bliver tilføjet i denne sæson. Trade-rygterne har svirret omkring både Frederik Andersen og Mikkel Bødker, som altså kan nå at blive tradet før trade-deadline 29. februar.

Det kan de øvrige danske NHL-spillere jo for så vidt også, men det er dog ikke så sandsynligt. Omvendt er Nicklas Jensen-tradet jo også et meget godt eksempel på, at NHL-klubberne til tider kan tage de fleste på sengen, fordi det meste simpelthen bare går lidt hurtigere i verdens bedste ishockeyliga.