Overblik: Dagens fem testkampe

I skyggen af OL-kvalifikationen – og Danmarks skuffende nederlag i Minsk i aftes – kører Metal Liga-klubberne på med træningskampe.

Der er en håndfuld af slagsen i gang i aften – og her en lynoptakt og gennemgang af fredagens matcher.

Rødovre og Herlev mødes for anden gang i forsæsonen. Rødovre vandt det første derby i Herlev, hvor Jesper Duus ikke var helt tilfreds med den måde, som Herlev-spillerne agerede på. Han mente, at Eagles-folkene lidt for meget søgte problemer og infights.

Siden har Rødovre vundet to kampe mod Gentofte og Rungsted, mens Herlev i sidste weekend tabte to kampe i Frederikshavn ved Freddys Bar Cup. Herlev var uden nordamerikanere og havde et par skader, og det skal blive spændende om importspillerne er klar til at tørne ud for Eagles i aften. Det vil løfte holdet kraftigt.

Rungsted og Odense mødes på Odense Isstadion og netop nordamerikanerne var med for Rungsted i den seneste kamp mod Gentofte, som Seier Capitals drenge dominerede tungt. Rungsted – uden Nicholas B. Jensen og Morten Green – er nu klar til at tage næste skridt i forberedelserne mod et fynsk hold, der må ganske sammenspillet efter tre hårde kampe i Tyskland sidste weekend.

Fynboerne har i store træk haft samtlige spillere til rådighed i den hidtidige forsæson.

Herning og Esbjerg er i spil på Kvik Hockey Arena, hvor vestjyderne efter en tough kamp i Vojens i midtugen søger revanche for sidste weekends klare 1-5-nederlag netop hjemme mod herningenserne. Her spillede Esbjerg dårligt og famlende, men fandt sig selv igen i Vojens i onsdag, hvor det blev til en 3-1-sejr.

For Herning kører det stille og roligt frem mod sæsonstart, og der synes at være ro og et fåtal af skader i Todd Bjorkstrands lejr. Midtjyderne mangler to gange Nielsen – Simon og Daniel – der er Minsk med landsholdet, mens Jamie Johnsons spilletilladelse kan tikke ind, hvornår det skal være, skriver klubbens hjemmeside.

SønderjyskE tager på lang, lang bustur til Crimmitschau i det østtyske, hvor den står på træningskamp og teambuilding. Muligvis en tur, som sønderjyderne gerne ville have undværet i perspektivet “otte mand ude”, men nu holder bussen i Crimmitschau, hvor der i hvert fald bliver masser af spilletid til mange unge mennesker.

Kim Lykkeskov blev skrevet på den lange skadesliste efter at have modtaget en hård tackling i hovedregionen mod Esbjerg onsdag aften.

Endelig spiller Aalborg Pirates en yderst interessant kamp, som nordjyderne formentlig vinder. Det er Jutland Vikings, det nye hold fra Aarhus/Silkeborg, der kommer på besøg. Jutland har spillet en enkelt kamp hidtil, og den endte med et nederlag på 1-2 mod Vojens IK’s forsvarende mestre i 1. division.

Det skal blive spændende, hvordan det ambitiøse hold fra Østjylland står, når modstanden er et veltrimmet Metal Liga-hold. En interessant og vanskelig opgave for Vikings.