Overbevisende Rungsted-sejr i Frøs Arena i eftermiddag – grundserievinderne på 2-0

Foto: Jan Korsgaard

SønderjyskE-Rungsted Seier Capital 2-3 (0-0,0-2,2-1) Rungsted er på guldkurs. Efter vendingen og comebacket fredag aften tog Rungsted i eftermiddag fat i serien for alvor med en koncentreret, discplineret og overbevisende indsats i Frøs Arena, der endte med en sejr til gæsterne på 3-2.

Alle spøgelser og statistikker fra grundspillet er nu ryddet væk for Rungsteds vedkommende og tirsdag kommer det igen til at koge gevaldigt i Bitcoin Arena. 

Atmosfæren var sitrende i Sønderjylland denne søndag, hvor spillerne knapt havde haft mulighed for at sove kampen i fredags ud af benene, før de igen skulle i aktion.

Ingen af trænerne havde set grund til at ændre i opstillingen efter at Rungsted vandt 4-3 i femte periode i seriens, første dramatiske kamp. 

Heller ingen havde lyst til at give ved dørene i Frøs Arena, hvor de første fem-seks minutter blev gennemført med en række tætte, tunge nærkampe i kampen om at vinde territorium og komme bedst gennem midtzonen. 

Som perioden skred frem, tog Rungsted over.

Mere fart i skøjterne, bedre snært i pasningerne og dermed også initiativ til gæsterne, der vævede sig bedst gennem den tætte midtzone.

Robin Bergman og Marcus Olsson var tæt på at konvertere en to mod en-situation og kort efter reddede Christian Silfver i sidste øjeblik foran Rasmus Andersson, der ellers havde tomt bur, hvis han havde fået pucken. 

4812 tilskuere – heraf et syngende skønt kontingent fra Rungsted – kunne se Charlie Sarault hugge på mål et lille kvarter.

Galbraith var lige ved at miste den over skulderen, men fik på en eller anden måde raget den forbi mål, og det blev ved 0-0. 

Det gjorde det ligeledes efter kampens første powerplay. Det brændte ellers voldsomt på, mens Matt Prapavessis sad ude for SønderjyskE. 

Tre minutter før pause fik hjemmeholdet for første gang etableret sig dybt i Rungsteds zone. Frederik Bjerrum var tæt på at lirke en puck ind ved nærmeste stolpe, og Thomas Lillie måtte i den grad på arbejde, som tiden tikkede mod pause. 

Men en målløs første periode kunne hjemmeholdet alligevel være bedst tilfreds med. 

Tæt indledning igen på anden periode, men denne gang fik Rungsted udnyttet sin første mulighed. Et par dårlige aktioner af SønderjyskE-folkene i egen zone kulminerede, da Tyler Fiddler vandt en nærkamp over Kyle Wharton bag mål og fik lempet skiven ind til Nikolaj Rosenthal. 

Målræven Rosenthal slog til og fik lagt pucken ind. Eufori i gæsternes afsnit, der ikke blev mindre nogle minutter senere, da Frederik Høeg på smukkeste vis fandt Krag-Christensen, der let kunne score til 2-0 for gæsterne. 

Rungsted tog kontrol: Afventende og med basis for de flyvende omstillinger, som holdet er så skarpe på. Joonas Hurri var tæt på, og Tyler Fiddler tvang Patrick Galbraith ud i en vild parade. 

Mellem de to muligheder leverede Thomas Lillie en lige så flot redning, da T.J. Moore var helt fri efter en pasning fra Phil Marinaccio.

Sønderjyderne forsøgte at mose og kværne sig ned gennem Rungsted-zonen, men fik aldrig helt skabt uro mod et gæstehold, der agerede yderst afklaret og disciplineret.

Tyler Fiddler tampede en knytnæve i hovedet på Rasmus Lyø i slutningen af anden periode, men heller ikke i powerplay havde hjemmeholdet andet end småting at byde. Og dermed gik Rungsted til anden pause med en helt fortjent føring på 2-0. 

SønderjyskE fandt en vej til en hurtig reducering i begyndelsen af tredje periode, da der endelig var lidt plads i Rungsted-zonen. Matt Prapavessis kom afsted på højre og lagde en knivskarp pasning ind til Gabriel Desjardins, der styrede skiven op i nettet.

1-2 og medicin til Frøs Arena i en atmosfære, der nu igen blev fortættet.

Tyler Fiddler var lige ved at lukke ned for hjemmepublikummet kort efter scoringen, da han lige nøjagtig fik trukket pucken forbi et tomt mål i trængslen inde foran Galbraith. Sikke et drama. Igen. 

Rungsted fortsatte med at arbejde fremad. Der var ikke noget med at trække sig tilbage og forsvare føringen. Det gav bonus. 

Godt halvvejs inde i perioden fik Rasmus Andersson chancen fra en spids vinkel og leverede kampens detalje med et gigantisk riv af et skud op i nærmeste hjørne. Der var næsten ikke plads over Galbraiths skulder, men plads nok til Anderssons millimeterpræicse afslutning. 3-1 til Rungsted – kunne sønderjyderne slå igen? 

Hjemmeholdet forsøgte og forsøgte, men det var for sent, da hjemmeholdet for alvor kom ned omkring Thomas Lillie.

Der var nemlig blot fem sekunder tilbage, da T.J. Moore fik skubbet en løs puck ind til slutresultatet 2-3. 

Stærk og overbevisende indsats af grundserievinderne, der set over 60 minutter var det klart skarpeste mandskab. Rasmus Andersson fremstod naturligvis som matchvinder med sin afgørende scoring, men Thomas Lillie viste også stamina over 60 minutter i buret. Joachim Holten Møller var skarp på blå linje, mens kæden med Fiddler, Rosenthal og Sarault også konstant var farlig med Fiddler som den helt store arbejdshest.

SønderjyskE manglede et eller andet udefinerbart i eftermiddag og blev lukket solidt ned af hjemmeholdet, ligesom defensiven var langt mere åben end “normalen”. Var det blot Rungsteds fortjeneste, har SønderjyskE mere at komme med, og finde Mario Simioni anledning til at stille om på tirsdag? Presset er stort på sønderjyderne efter dagens kamp.