Ovechkin fik endelig sin scoringsrekord

I NHL er der utallige rekorder at slå for det ene eller det andet, men en af de mere prestigefyldte rekorder faldt i nat da Alexander Ovechkin kom på måltavlen for sit Washington Capitals i nederlaget til Dallas Stars.

Rekorden, som Ovechkin tog sig af i nat, var for den mest scorende russiske spiller i NHLs historie. Den tidligere rekordindehaver var Sergei Federov, som havde 483 mål i sine 1248 grundspilskampe. Ovechkin var klart hurtigere til at både nå og slå rekorden, da han blot har spillet 777 kampe og i nat scorede sit 484. mål.

Ovechkin har i fem kampe stået på 483 mål, og har altså været holdt fra at komme på tavlen i cirka fem kampe ind til midten af tredje periode af nattens kamp, hvor han modtog en pasning på bagerste stolpe fra sin “radarpartner” Nicklas Backstrøm og sikkert satte pucken i nettet.

Pucken blev da også hurtigt samlet ind af en holdkammerat, så et minde for livet var sikret, til den farverige russer.

Dallas Stars vandt kampen med 3-2, da Jason Spezza satte det afgørende mål med otte minutter tilbage af kampen. Stars keeper Kari Lehtonen stod en brændkamp og blev også kåret til first star for sine 33 redninger.

Se målet der sikrede rekorden: