5-2 og optimal optakt for Herning til Final Four

Foto: iShoot.dk

Herning Blue Fox – Rødovre Mighty Bulls 5-2 (0-0, 2-1, 3-1) Tirsdag aften var sidste kamp inden det længe ventede Final Four stævne i weekenden for Blue Fox, og panderynkerne hos Petri Skriko var næppe blevet færre, da Anders Poulsen igen ikke stillede til start. Nyheden om Antti Kerälä blev således fulgt op af endnu en kedelig nyhed – ligesom det ej heller var lykkedes for den unge Daniel Nielsen at blive klar til kamp.

Omstændighederne til trods åbnede Herning kampen stærkt og satte sig hurtigt på kampen. Lasse Lassen topper topscorerlisten foran Branden Gracel, og han var hyppig på aftrækkeren i sine første skift. Et skud peb forbi den nærmeste stolpe og i den anden ende var gæsterne fra Rødovre tæt på at udnytte en defensiv fejl.

Fejlen var nær blevet straffet omgående, men Ari Ahonen nåede ud af målet og gjorde vinklen lille for Anders Schultz. Pasningerne flød let for Blue Fox igennem midtzonen inden “tyrene” lukkede godt af i egen zone. En udvisning til Markus Jensen sendte kampens første powerplay gæsternes vej, og chancen blev endnu større kort efter.

Jan Dalecky måtte skøjte samme vej og så tilfaldt aftenens første bifald Branden Gracel. Denne gang ikke fordi canadieren havde tændt den røde lampe igen, men eminent arbejde i egen zone tog toppen af Rødovre-presset. Netop som Blue Fox så ud til at klare frisag opstod chancerne til gæsterne, og både Anders Schultz og Morten Andreasen havde store chancer for at bringe drengene fra Vestegnen i front.

Rødovre havde svært ved at følge med i det høje tempo som alle tre Blue Fox-kæder rullede på med, og kun slutproduktet manglede for Petri Skrikos tropper. Trafik foran mål synes at være devisen for gæsternes offensive indslag, men ingen af holdene formåede at få netmaskerne til at blafre i første periode.

Powerplay åbnede endelig kampen
Blue Fox kunne åbne anden periode i deres første powerplay, og ligesom for gæsterne i første periode blev det også til fem mod tre for rævene. Christian Silfver, Jan Dalecky og Nicholai Weichel inde foran Kroselj havde alle gode chancer, men afslutningerne savnede den sidste kvalitet for at overliste sloveneren.

I de efterfølgende minutter var kampen helt lige uden de to hold formåede at skabe nogle nævneværdige muligheder. Enkelte offensive aktioner holdt Ahonen varm i værternes mål, men powerplay syntes stadig at være bedste bud på ingrediensen til første scoring. Herning kunne glæde sig over at den chance tilfaldt dem, og så åbnede rævene igen op for skydeteltet.

Akkurat som før fik en lige ivrig Mads Eller en udvisning, og så var der igen dømt fem mod tre. Skuddene føg om ørerne på Kroselj, og gæsterne skal i den forbindelse roses for stærkt arbejde foran mål. Så godt som alle returer blev samlet op af de hårdt kæmpende backs, dog med en enkelt undtagelse. Forløsningen i Riku Pitkänens øjne var til at få øje på da han vippede en retur hen over den forgæves sprællende Kroselj.

1-0 til værterne godt midtvejs i perioden. Rødovre var dog tæt på at slå hurtigt tilbage da man som igennem hele kampen kom godt ind foran Ahonen, men Jannik Karvinen fik ikke held med sin afslutning tæt under mål.

Et ellers tandløst powerplay til rævene blev pludselig forvandlet til en fordobling af føringen. Branden Gracel satte selv spillet igang fra egen zone og via Riku Pitkänen kunne han sende et fladt skud mellem benene på Kroselj. Da spillet igen blev sat igang mistede sloveneren pludselig fatningen og smadrede sin stav mod stolpen.

I det efterfølgende powerplay rullede pucken på ryggen af Kroselj, og selvom Gracel var tæt på at komme først på pucken. Alligevel blev Rødovre næste hold på tavlen da Rasmus Heine kunne udnytte, at Ahonen blev væltet omkuld af en af sine egne og ikke nåede på plads inden skuddet. 2-1 inden tredje periode og cifre som var ganske karakteristisk for spillet på isen.

Selvom Rødovre åbnede tredje periode i powerplay tilfaldt den klart største chance hjemmeholdet. Branden Gracel udnyttede, at en stav knækkede i afslutningsøjeblikket, men formåede ikke at passere Kroselj mellem benene. I stedet kunne gæsterne udligne lidt ud af ingenting da Phillip Schultz tog chancen og pucken strøg i mål på en ikke helt sagesløs Ahonen. 2-2 og helt åben match. 

Patrick Madsen gik med helt frem i et offensivt fremstød og hamrede resolut til en løs puck. Skuddet kom tydeligt bag på Kroselj, men det lykkedes ham alligevel at tage fra med skulderen. Målet kom dog alligevel for Blue Fox da kaptajnen sendte et af sine lumske skud mod mål, og Branden Gracel kunne rette skuddet i kassen. 3-2 Herning – hvilket også har været resultatet de seneste to kampe for rævene.

En to mod en til gæsterne gav Steffen Klarskov en perfekt mulighed for at udligne på ny, men desværre for ham tog pucken den forkerte side af stolpen. Rødovre arbejdede i det hele taget stenhårdt for at komme tilbage i kampen og matchede også Herning på farten.

Millimeter adskilte Jonas Sass og måltavlen da pucken lå på stregen, men i stedet for scoring fik Mads Eller raget en udvisning til sig.

Et par forsøg fra Daniel Nielsen var hvad Herning fik ud af det, og Rødovre fortsatte efterfølgende med at presse på. Netop som slutspurten skulle til at sættes ind slog Blue Fox dog til, og det var med kampens absolutte detalje.

Thomas Andersen slog pucken løs fra nettet bag mål, greb pucken, rundede et par backs, fandt Lasse Lassen, og topscoren satte et hårdt håndledsskud ind bag Kroselj. 4-2 og afgørelsen på Kvik Hockey Arena.

Ari Ahonen var ikke uheldig da pucken igen dansede på stregen, og klappet på benskinnerne fra Kristoffer Søgaard var fortjente. Rødovre satsede det butikken til sidst, men med en vis elegance kunne Toni Kallela lukke og slukke til 5-2 efter en underholdende kamp mellem to stærkt skøjtende mandskaber.