OPTAKT: SønderjyskE-Rungsted Seier Capital

Foto: Jan Korsgaard

FØR KAMPEN: Finder SønderjyskE ny energi? Eller kan Rungsted Seier Capital tage kostene frem og levere et “sweep” – altså en 4-0’er i serien – denne fredag aften i Frøs Arena, hvor mandskabet fra Nordsjælland i den grad er på udkig efter det første mesterskab siden 2002.

Der var delte meninger blandt tippere, fans og eksperter før serien om, hvem der ville tage Prins Henriks Cup, men ikke mange havde forudset fire sejre på stribe til Rungsted.

Det er det, SønderjyskE vil og skal forsøge at forhindre i aften, hvor hjemmeholdet skal tage første skridt opad en stige, som ingen andre danske hold nogensinde har nået toppen af – altså at vende 0-3 til 4-3 i en serie i slutspillet.

For den gode ordens skyld, så tager vi lige den klassiske NHL-statistik med ind i billedet for at bevise, HVOR vanskeligt det er. Kun fire hold har opnået at vende tre nederlag til sejr i hele NHL-historien, hvor man har spillet bedst af syv siden “ruder konge var knægt”. 

Skal første skridt tages i aften, kræver det et SønderjyskE-hold, der skal udstråle en helt anden glød og vilje i forhold til både kamp to og tre i serien, hvor det lyseblå mandskab har virket både tungt og blegt. Det lykkedes knapt at skabe en chance over 60 minutter i Rungsted i tirsdags. Var det ganske enkelt, sønderjyderne, der ikke leverede eller var det Rungsteds fortjeneste?

Rungsted har nemlig spillet fremragende i de seneste to kampe. Smart, discplineret, hurtigt og med størst mulige selvtillid. Og “vinder-mojoen” fra tidligere på sæsonen er trukket frem fra gemmerne igen her til slutspillet.

Indimellem har du en gruppe af spillere, der bare kan “gå på vandet” og score i de afgørende situationer, og en sådan har Rungsted altså nærmest haft siden første spillerunde. 

Er Erik Hjalmarssons mandskab til at ryste en sidste gang og kan SønderjyskE med stor, stor fight kaste noget ny energi ind i finaleserien? Det er de store spørgsmål før kamp fire, hvor 5000 tilskuere igen vil stå bag hjemmeholdet og forsøge at forlænge finaleserien til søndag.

Spørgsmålet er, om Mario Simioni – også på baggrund af Phil Marinaccios dumhed sidst i kampen fredag – er klar til at omrokere igen eller om den rutinerede mand har andre træk i ærmet. Hjalmarsson byder næppe ind med ændringer – “never change a winning team” er med sikkerhed hans devise – og hvorfor skulle det egentlig også være anderledes?

SKADER/KARANTÆNER: Begge hold holder sig på den gode i forhold til skader, og det ser ud til, at Phil Marinaccio er sluppet for karantæne for sin voldsomme tackling i tirsdags. Så der skulle være frit valg på hylderne for begge trænere i dag.

DET FORVENTER VI: SønderjyskE MÅ komme ud med bulder, brag og fysik i forsøget på at holde finaleserien i live. Men skal også finde meget mere frem i forhold til de seneste kampe. Sker det, kan vi sagtens få en rigtig god ishockeykamp i aften. 

PROFILERNE: Hvem skal træde frem for SønderjyskE? Måske en TJ Moore, som vi slet ikke har set endnu i finaleserien. Hans hurtighed er blevet neutraliseret af et hårdtarbejdende Rungsted-forsvar, der heller ikke har ladet ham komme til skud. Rungsted-defensiven har været bundsolid og lidt under radaren har både Joachim Holten Møller og Mathias Røndbjerg været. Begge er stolper i et nordsjællandsk forsvar, der er vokset siden semifinalen.