OPTAKT: SønderjyskE-Herning Blue Fox

FØR KAMPEN: En ting er sikkert, når det gælder kampe mellem SønderjyskE og Herning: Der bliver ikke givet en centimeter ved banderne og i nærkampene, og ingen af holdene tåler gerne at tabe de her matcher. 

Sådan har 2000-tals-historikken set ud, og sådan ser det formentlig også ud i aften i Frøs Arena, hvor hjemmeholdet har fået den bedste sæsonstart af de to tidligere abonnements-mestre, mens Herning til gengæld ser ud til at komme med en form, som ikke har været ramt tidligere i sæsonen. 

Det kan sagtens blive en herlig match i aften i Vojens. 

– Vi ved, at SønderjyskE vil komme hårdt ud og forsøge at sætte os under pres. Men nu har vi endelig fået gang i målscoringen, og det har helt sikkert været med til at give spillerne tiltrængt selvtillid, konstaterer Petri Skriko overfor Herning Folkeblad.

Han må dog stadig døje med en række skader, der holder Anders Poulsen, Daniel Nielsen, David Vesterby, Thomas Andersen og nu også Joachim Linnet ude. Backen Jakob Jessen rykker derfor op som angriber, skriver Herning Folkeblad.

SønderjyskE har fået Rasmus Nielsen tilbage som et stærkt pift til backlinjen, der har været ramt ganske tungt på det seneste med både Nielsen, Wharton også Rasmus Lyø ude.

Sønderjyderne har dog været ganske tilfredse med Christian Silfvers indtog i truppen, og skaderne synes – bortset fra 0-2’eren mod Frederikshavn – ikke at have svækket SønderjyskE væsentligt.

DET FORVENTER VI: Masser af tilskuere og fuldt tryk på fra hjemmeholdet, der vil forsøge at presse Herning i bund fra starten. Herning har masser af selvtillid fra sidste weekend og dygtige omstillingsspillere. Det bliver tæt.

SKADER/KARANTÆNER: SønderjyskE kan mangle Rod Pelley, Kyle Wharton, Rasmus Mohr og Rasmus Lyø, mens Herning defintivt stiller uden Joachim Linnet, Anders Poulsen, Daniel Nielsen, David Vesterby og Thomas Andersen. 

PROFILERNE: Lasse Lassen plejer ofte at tænde til og spille gode kampe i Vojens. Måske også i aften? Hos SønderjyskE leverede Matt Prapavessis tre assister i den seneste 5-0-sejr over Herlev.