OPTAKT: SønderjyskE-Herlev Eagles

Foto:Frank Nielsen/FN SPORTSFOTO

FØR KAMPEN: SønderjyskE kæmper for at holde andenpladsen og dermed det bedste grundspil siden 2015/16-sæsonen, hvor en førsteplads blev fulgt op af et nederlag i semifinalen til Esbjerg og et efterfølgende nederlag i bronzekampen mod Frederikshavn. 

Nu er der revanchesult i Sønderjylland efter et par tørre sæsoner, og både spillere og fans brænder efter den sidste del af sæsonen. 

– Selvfølgelig kommer slutspillet tættere på, men det er ikke sådan at vi nu træner specifikt op mod dette. Vi træner fokuseret med at forbedre aspekter i vores eget spil, og vi kommer ikke til at ændre den måde, vi gerne vil spille på, heller ikke når vi rammer den første slutspilskamp, siger SønderjyskE-sportschef Kim Lykkeskov. 

Han har set sit mandskab spille ud fra en solid defensiv, der har hørt til Metal Ligaens bedste i denne sæson, men nu og da har den sønderjyske offensiv også sprudlet – ikke mindst hjemme i SE Arena.

Det er her, Herlev kommer på besøg i aften. Eagles har stadig en lille chance for at undgå playin, men otte point op til Rødovre og fire kampe tilbage – Rødovre har fem kampe, gør det vanskeligt at tro på, at Herlev slipper for ekstrakampene mod Odense. 

Ikke desto mindre rider Herlev på en bølge af optimisme, der skal holdes ved lige frem mod slutspillet, og Eagles-mandskabet skal holde sig skarpt frem mod playin-kampene, der bestemt ikke bliver nogen formsag mod et Odense-hold, der vil være skærpet til fingerspidserne, når det går løs om et par uger. 

DET FORVENTER VI: Et tæt opgør, hvor SønderjyskE kommer til at arbejde hårdt for at pløje sig ned bag Herlevs forsvarslinjer. Samtidig skal der passes på ligaens farligste kæde i indeværende sæson. Thörnberg og co. stopper bare ikke. 

PROFILERNE: Rod Pelley synes i stigende form for hjemmeholdet og hans rutine bliver uhyre vigtig i slutspillet for SønderjyskE. Hos Herlev er det vigtigt, at en mand som Remy Giftopoulos holder sin fine form frem mod slutspillet, for der kommer til at være krav om leverancer fra andet end førstekæden, som modstanderne vil have fokus på, når det for alvor bliver hedt i den sidste del af sæsonen.