OPTAKT: SønderjyskE-Aalborg Pirates

Foto: Jan Korsgaard

FØR KAMPEN: Aalborg har i den grad presset på sig i eftermiddag i Vojens, hvor der allerede klokken 14:30 fløjtes op til den tredje semifinale i serien mellem de to mandskaber. 

De første to kampe har været klokkeklare, og sønderjyderne har altså vundet 4-1 og senest 5-1 i Bentax Isarena efter en kamp, hvor Aalborg specielt i anden periode faktisk havde godt fat spillemæssigt. Til gengæld scorede SønderjyskE på de vigtige og de rette tidspunkter og har rigtig, rigtig godt fat i nordjyderne i den her sæson.

Så den trend skal vendes fra Pirates’ side i dag.

– SønderjyskE viser hele vejen igennem serien indtil nu, at de er et meget sultent hockeyhold. Et hold, der er vant til at vinde, men som nu har været uden pokaler i nogen tid. De kaster sig ned i skuddene, mens vi ikke er helt gode nok til at komme derind, hvor det gør ondt. Og det skal ændre sig, for ellers kan jeg da godt frygte, at det bliver en kort serie, sagde en ærlig Pirates-kaptajn Julian Jakobsen til Nordjyske efter kampen i fredags i Aalborg. 

SønderjyskE var bagud 0-2 i kvartfinaleserien mod Rødovre, som derefter blev vundet med 4-2, og derfor er i truppen hos Vojens-holdet en ganske stor ydmyghed trods den solide føring i serien. 

– Hvis vi ikke rammer dagen, så går det den anden vej. Vi skal komme frem med vores bedste spil, der er ikke andet for. En halvsløj dag vil komme til at være tonegivende, siger målmand Patrick Galbraith til JydskeVestkysten, hvor han dog også giver sit holds ageren store roser. 

– Vi står godt i banen, alle mand kender deres koncept. Vi ved, hvad hinanden gør, og vi prøver ikke at overkompensere for meget, hvis der er en af vores holdkammerater, der laver en fejl. Vi holder os til det, vi skal. Det giver en god tryghed på holdet, at vi ikke bliver urolige over, at modstanderne har pucken mere end os selv, siger Galbraith til avisen. 

DET FORVENTER VI: At SønderjyskE i første omgang kommer blæsende for at ryste gæsterne – formentlig med tæt på 5000 mennesker i ryggen. Overlever Aalborg det tryk, kan det sagtens blive en tæt og jævnbyrdig affære, hvis Pirates spiller kortene korrekt. Der skal både desperation og disciplin til hos gæsterne i dag. 

SKADER/KARANTÆNER: Aalborg måtte undvære Nikolaj Carstensen i fredags – en svær mand at miste i defensiven. Sønderjyderne havde fået Rasmus Lyø ind på kortet og synes at være med fuldt hold. 

PROFILERNE: Lad os tage målmandsduellen ind som en nøgleduel i dag. Galbraith har været solid som i hele sæsonen her i semifinalerne, mens Quemener i dag skal stå en brandkamp. Intet mindre.