OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Frhavn White Hawks

Foto ©iShoot.dk

FØR KAMPEN: Denne dyst overtager med øjeblikkelig virkning titlen som “årets kamp” i dansk ishockey fra kamp syv i kvartfinalen mellem Frederikshavn og Esbjerg.

Nu er vi en tand længere henne i turneringen, dramaet intensiveres, spillerne fra de to hold er blevet fjender, og der er næppe tvivl om, at Rungsted følte sig uretfærdigt behandlet af dommerne i kamp fire i Frederikshavn.

Her lancerede nordjyderne til gengæld et vildt comeback og gik fra 1-3 til 5-3 – og fik dermed selvtilliden tilbage efter det katastrofale sidste sekund i kamp tre i Rungsted. 

Vi har 2-2 og en bedst af tre-serie – og en Bitcoin Arena, der lugter finale. Stemningen bliver trykkende hektisk i Rungsted i aften. Det kan ikke blive meget bedre.

Alle aspekter er i spil. Disciplinen, som ikke har været Rungsteds styrke hidtil i serien, og som måske kostede kampen i tirsdags.

Eller hvad med evnen til at holde hovedet koldt og “køre en kamp ud”? Det har Frederikshavn haft store problemer med i hele sæsonen, og både i den syvende kvartfinale og også tidligere her i semifinalen har Frederikshavn nærmest inviteret modstanderen til at udligne i slutfasen.

Kræfterne. Frederikshavn spiller kamp 12 i slutspillet, mens Rungsted kun skal i gang med den niende kamp. Betyder det noget?

Trænerne: Er det nu Jari Pasanens rutine viser sig frem. Han har mere erfaring end modparten Hjalmarsson. 

Hjemmebanen. Den har betydet alt indtil nu. Også i aften?

SKADER/KARANTÆNER: Rungsted stillede op uden Mathias Røndbjerg senest, mens Frederikshavn kom til kamp fire uden Kristian Jensen og Christian Mieritz. 

PROFILERNE: Evan Jasper fandt noget nyt frem og blev frontrunner i Frederikshavns comeback i tirsdag. Kan han finde noget lignende igen? Eller kan Rungsteds farlige Rasmus Andersson være en mand, der går ind fra tredjekæden og scorer på det gode tidspunkt?

DET FORVENTER VI: Det er næsten ikke til forudse. Jævnbyrdigt, men med Rungsted som favorit grundet hjemmebanen.