OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Frhavn White Hawks

Foto:Frank Nielsen/FN SPORTSFOTO

FØR KAMPEN: Presbolden er spillet over på Rungsteds halvdel før dagens slag i Bitcoin Arena. Frederikshavns snævre 3-2-sejr fredag aften betyder altså 1-1 i serien, og nu kunne det godt lugte af en lang omgang mellem de to hold. 

Det vigtigste overhovedet for Frederikshavn fredag aften var, at målscoringen kom i gang tidligt i anden periode. 

På nordjydernes vegne sad man og frygtede, at det godt kunne blive et problem, for Thomas Lillie tog rigtig godt fra i Rungsted-buret i første periode, og det lugtede af, at White Hawks havde ekstremt svært ved at passere den tidligere holdkammerat. Det lykkedes, og der bør endda være mere i Frederikshavner-solisterne. 

– Fredag aften havde vi netop talt om, at vi skulle finde de sidste par procent, som vi manglede i tirsdags, og William Boysen var én af dem, som spillede en stor kamp, sagde assisterende træner Frederik Åkesson til Kanal Frederikshavn efter kampen. 

– Det var en lettelse at få hul på denne serie i en fed kulisse i vores egen arena. Nu står der 1-1 i serien, og presset er på Rungsted. De første 20 minutter var et fantastisk højt tempo fra begge hold. Noget af det bedste jeg har set i år. Niveauet i den danske lige bliver ikke meget bedre, lød analysen fra Åkesson.

Rungsted-træner Erik Hjalmarsson bør umiddelbart ikke være nervøs for 1-1 i serien – trods alt. Rungsteds maskine har rullet fra sæsonstart, og der er et så stærkt fundament hos nordsjællænderne, at der ikke skal laves noget om.

Så forvent et Rungsted-hold i den “gode, gamle stil” med fuld offensiv fra starten af i eftermiddag.

SKADER/KARANTÆNER: Kristian Jensen har ikke været med i serien endnu – det er, hvad der mangler hos de to mandskaber, sådan umiddelbart.

PROFILERNE: Hvis Frederikshavn skal stjæle en udesejr i dag er scenen sat for Tadeas Galansky. Han kommer under pres fra en Nikolaj Rosenthal, der altid udfordrer gæsterne målmand så snart chancen er der.

DET FORVENTER VI: En helt tæt kamp, der sagtens kan ende langt ude i den ordinære spilletid – eller i overtid – før afgørelsen er klar.