OPTAKT: Rungsted SC-Esbjerg Energy

Foto: Jan Korsgaard

FØR KAMPEN: Rungsted er stærkt kørende for øjeblikket og alt ser ganske idyllisk ud hos Flemming Greens tropper. Faste kæder, stærkt powerplay, god rytme og masser af mål. 

Rungsteds offensiv ruller og Flemming Green har altså på den måde fået en ideel start i sit nye job. 

– Vi har et spilsystem, der virker og fire kæder, som kan spille hockey. Vi hjælper hinanden godt. Samtidig har vi to rigtig gode powerplaykæder og mange som kan score og slå de åbne pasninger. Der er hård konkurrence om pladserne, og det gælder om at levere, når chancen bydes, siger Rasmus T. Andersson til klubbens hjemmeside. 

Esbjerg ligger på en uvant sidsteplads i Metal Ligaen, og træner Mark Pederson har også stor respekt for aftenens modstander, siger han til Jydske Vestkysten. 

– Det har vist sig at være et godt hold indtil videre. De har gennemgået en stor forandring med blandt andet trænere. Deres hold har på dette tidspunkt i sæsonen virkelig præsteret og udnyttet deres offensive muligheder, så vi skal virkelig passe på deres offensive spil og begrænse deres muligheder for at score, for lige nu spiller de ret farlig og god hockey, siger han.

Selv døjer Esbjerg med en smal trup, der har været plaget af skader og ikke mindst karantænen til Mark Derlago har været hård for vestjyderne – selv om Pederson har kalkuleret med den. Der mangler en målscorer hos Energy. 

DET FORVENTER VI: At Esbjerg kommer under pres mod det hurtige og velspillende Rungsted-mandskab. Kan Esbjerg kapere første periode og holde sig inde i kampen, bliver det jævnbyrdigt helt til slut. Læg mærke til, at Esbjerg trods kun to point i tre kampe faktisk har været i tætte matcher hele vejen igennem – senest blev det til nederlag i straffe mod Herning. 

PROFILERNE: Robin Bergman er blevet en “fast mand” i dansk ishockey og svenskeren i topform er altid et godt indslag. Lige nu topper han pointligaen og er drønfarlig for tiden. Hos Esbjerg skal der point til fra Marc Hagel og Max French. Importscoringer har altid været uhyre vigtige under Mark Pederson.

SKADER/KARANTÆNER: Jon Lee-Olsen, reservemålmand, er pt. ude for Rungsted, hvor Bertram Jelert forventes at være tilbage i truppen. Hos Esbjerg mangler Derlago endnu to dages karantæne. Backen Oliver Jessen er endnu ikke kommet i kamp hos Energy.