OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-SønderjyskE

FØR KAMPEN: Sikke en serie, vi har her. Dramatikken har været total næsten fra den første kamp, og det fortsatte helt frem til i går, hvor Mario Simioni trods en 3-0-føring greb mikrofonen og kritiserede dommerne heftigt.

Sekvensen lige op til periodepausen havde budt på et par steder, hvor Simioni og SønderjyskE sagtens kunne føle sig uretfærdigt behandlet, men de grove bemærkninger i tv kunne træneren sagtens have gemt til senere lejlighed. Det var over stregen. 

Når det er sagt, så er Mario Simioni et af de indslag, der gør ishockeyen underholdende, for han er som oftest – med sin åbne stil – en coach, alle har en mening omkring. Han lukker formentlig ikke munden på grund af en bøde, og det skal han heller ikke. 

SønderjyskE har vendt 0-2 til 3-2 i serien og kan spille sig i semifinalen med en sejr i aften i Rødovre. Efter to sæsoner i skyggen vil det vække gigantisk begejstring i Vojens og omegn, hvor man længes efter at være tilbage, hvor det er sjovt for alvor. Det kan man fornemme på den heftige interesse og de flotte tilskuertal i Frøs Arena.

Den dobbelte SønderjyskE-målscorer Martin Eskildsen ser frem til kampen i JydskeVestkysten. 

– Rødovre kommer til at være desperat og vil gøre alt for at få den sejr, men det vil vi også. Vi skal komme med en højere arbejdsindsats end dem, og så skal vi spille det ishockey, vi er gode til og holde os til strukturen. Derudover skal vi prøve at se, om vi kan blive ude af udvisningsboksen, så vil vi have mere energi i og måske få lidt mere zonetid i deres ende, siger han.

Sønderjyderne har i de seneste kampe vist større bredde og spidskompetence end modstanderne – nøjagtig som de fleste havde spået inden serien. 

Kan Rødovre modbevise spådommene og igen vende momentum? Mighty Bulls-spillerne skal finde al mulig drive og tempo for at komme ind i serien igen, men har i de to første kampe bevist, at det sagtens lader sig gøre. 

Det er netop førnævnte desperation, der skal bruges på den gode måde – og i øvrigt også et tungt tryk fra publikum, der skal bruges, hvis Rødovre skal vinde i aften og fremtvinge en klassisk kamp syv på fredag.

PROFILERNE: Rødovre har brug for en Matthias Asperup i absolut topform i aften. Det er lige nøjagtig hans kreativitet, der kan skabe noget for hjemmeholdet. Hos SønderjyskE har Phil Marinaccio stille og roligt spillet sig op i løbet af serien og begynder at vise den målfarlighed, han besidder. 

SKADER/KARANTÆNER: Er Ridderwall tilbage i Rødovre-målet, eller får William Rørth endnu en kamp i aften? Rødovre havde ligeledes både Kim Johansson og Edgars Treijs ude af spillet søndag, hvor SønderjyskE manglede Rasmus Lyø. 

DET FORVENTER VI: At Rødovre kaster det meste fremad i begyndelsen af kampen for at liv i festen i Rødovre Centrum Arena. Desto længere sønderjyderne holder trit, desto større muligheder har Mario Simionis tropper for at komme igennem kampen og videre. SønderjyskE er favorit