OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-SønderjyskE

Foto:Frank Nielsen/FN SPORTSFOTO

FØR KAMPEN: To hold med optimisme tørner sammen i Rødovre Centrum Arena.

Ikke mindst hjemmeholdet må komme med stor spilleglæde efter det vilde comeback i tirsdags, hvor Rødovre gik fra 0-4 til en 6-4-sejr over Herning. Det var længe siden, at 850 tilskuere havde lavet så meget larm som i tredje periode i arenaen. 

Nu kommer SønderjyskE på besøg med en 4-1-sejr i bagagen fra Frederikshavn, og det aftvinger respekt, sagde Rødovre-kaptajn Morten Andreasen efter kampen tirsdag til Rødovre Lokal Nyt.

– SønderjyskE er et rigtig godt hold og de er rigtig formstærke. Vi får det helt sikkert svært, og kommer helt sikkert til at være under pres en del af kampen. Vi skal holde fast i et bedre forsvarsspil, end det vi for eksempel gør i anden periode i dag (mod Herning).

– Kan vi lukke lidt ned for dem, så skal vi nok med vores fart få skabt nogle chancer, hvis vi er lige så målsøgende som vi er i tredje periode i dag, så skal vi nok få lavet nogle mål. Det er det der er opskriften, den tredje periode som vi spiller i dag, selvom vi måske bliver nød til at satse lidt offensivt, så er det det der skal til i mentaliteten idet, og have lidt desperation idet, og det skal vi også finde frem mod SønderjyskE, siger Morten Andreasen til den lokale avis.

SønderjyskE kørte en tålmodig, solid udesejr hjem i Frederikshavn tirsdag aften, og mon ikke også gæsterne kommer for at “spærre” Rødovres hurtige spil i aften?

– Fredag aften er Rødovre et af de sværeste steder at spille i Danmark, siger Steffen Frank til Der Nordschleswiger før sønderjydernes tredje udekamp på stribe. 

– Det var en vigtig sejr tirsdag i Frederikshavn, for både Herning og Esbjerg er efter os for øjeblikket. Det er vigtigt, at vi samler point og tirsdag gjorde vi det med god udebanehockey. Vi stod godt i defensiven og tillod stort set ikke målchancer, konstaterer Frank. 

PROFILERNE: Netop Steffen Frank var med sine tre scoringer nøglespiller for sønderjyderne i tirsdags, mens Matthias Asperup i den grad er en offensiv kraft for Rødovre lige nu.

DET FORVENTER VI: Den er næsten lige til højreskøjten. Rødovre vil forsøge at sætte ordentlig fart, SønderjyskE vil afvente og slå kontra. Det bliver tæt. 

SKADER/KARANTÆNER:  Rødovre stillede uden Kasper Jensen, Steffen Klarskov og Nikolaj Zorko tirsdag, men får Lasse Mortensen og William Rørth hjem fra U20-VM. SønderjyskE manglede Kyle Wharton, Mads Lund, Mikkel Jensen og Rasmus Nielsen i Frederikshavn.