OPTAKT: Odense Bulldogs-Herlev Eagles

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

FØR KAMPEN: Odense Bulldogs har sat alle sejl ind for at skabe en fredagsfest i aften og forlænge sæsonen foreløbig til søndag, hvor et eventuelt nyt playin-slag mod Herlev skal udkæmpes.

320×360 artikel

Fynboerne giver gratis adgang til ståpladserne og der er alskens hurlumhej op til kampen, hvor fynboerne håber på over 2000 tilskuere og nyt håb om en kvartfinale.

En god halv time mod Herlev tirsdag aften i PM Montage Arena viste, at Bulldogs-spillerne ikke lægger sig frivilligt ned i den her playin-serie. Der var flere gode muligheder for en føring, men ganske typisk for et modgangshold, kneb det med at få dem konverteret til mål. Og da modgangen først kom, væltede den ind i bølger. 

Herlevs sejr endte altså med at komme som forudsagt af de fleste, men hvad siger Odense-coach Pelle Svensson om aftenens kamp:

– Det er Play-In, og nu skal regnskabet gøres op. Nu skal vi forsøge at finde styrkerne frem i vores spil, samtidigt med at vi skal undgå at tage dumme beslutninger. De sidste kræfter skal bruges. Nu skal alt ud. Det er kun ’all in’, som gælder her. Samtlige spillere på holdet finde deres absolut bedste spil frem. På dette tidspunkt af året er der altid spillere, som er halvskadede. Det er vigtigt, at vi får dem på benene og ud på isen, så de kan hjælpe holdet, lyder det fra Odense-træneren. 

Han håber formentlig stærkt på igen at kunne disponere over Marcus Nielsen og Jakob Wittendorf – to folk, der ville kunne gøre en forskel hos fynboerne og i hvert fald gøre Bulldogs-holdet mere bredt, end det var tilfældet i tirsdags.

Så det er fight, fight og fight, der skal vinde kampen for Odense mod et spillemæssigt stærkere Herlev-hold, der har masser at skyde med. Det var ikke kun førstekæden, men også folk som Blak Olsen og Giftopoulos, der viste sig frem tirsdag. 

DET FORVENTER VI: At Odense kommer blæsende med al mulig desperation, fysik og spilleglæde for at publikum med i en fart. En føring vil give Odense ekstra moral, mens Herlev – formentlig også bakket op af en god del medrejsende tilskuere – skal sørge for at overleve den første storm. Desto længere, kampen skrider, desto større chancer for sejr må Herlev have. 

PROFILERNE: Yannick Vedel er manden, der skal drive Odense fremad i aften. Finder han sit spil, sin hurtighed og målnæse kan han blive en nøgleeperson. Hos Herlev er backsiden solid og en mand som store Per Nagander kan sagtens blive vigtig, når og hvis Odense kaster alt frem.

SKADER/KARANTÆNER: Odense uden Komarek i resten af sæsonen, mens Wittendorf og Nielsen altså sad ude tirsdag. Herlev spillede med fire hele kæder og uden Benjamin Mauritzen tirsdag.