OPTAKT: Hvidovre Fighters-Aalborg Pirates

Foto: Daniel Pullen / Bluelinemedia.dk

FØR KAMPEN: Da de to hold senest tørnede sammen i Allan Villadsen Ishockey Arena var udfaldet nærmest sensationelt. Hvidovre kørte de forsvarende mestre over med en stensikker 5-1-sejr. 

En fuldstændig pletfri kamp af hjemmeholdet, mens gæsterne formentlig vil huske tilbage på dysten som en de værste og ringeste i sæsonen. Siden har Hvidovre altså mistet spillere og fået problemer, mens nordjyderne har skiftet spillere ud og kommer vel til kamp i en forstærket udgave i forhold til senest.

Hvidovre spillede en fornuftig kamp i Rødovre senest, trods 2-5-nederlaget.

– Arbejdsindsatsen var upåklagelig denne aften i Rødovre, hvor skarpheden blev afgørende for resultatet. Det er der som sådan intet revolutionerende i, skarphed har altid afgjort kampe. Der var mange positive tendenser i spillet, chancer blev der skabt rigeligt af, overtalsspillet var simpelt og langt bedre struktureret end senest i Hørsholm og viljen lyser ud af hver enkelt spiller, skrev klubbens Facebook-side, hvor skribenten ikke plejer at lægge fingre imellem, hvis indsatsen har fejlet. 

Hvidovre har et fint reservoir af unge spillere, og de får altså mere ansvar og spilletid i de her trange tider, hvor et par af nøglespillerne er skiftet – og hvor yderligere tre imports, Emil Jidskog, Kim Johansson og Oliver Persson, sidder ude med skader.

Er det nok til at matche et Aalborg-hold, der netop har forstærket sig med en center i form af Cam Braes, der nu har fået ekstra tid til at spille sig ind. 

Braes spillede i kæde med Jeppe Jul Korsgaard og Sebastian Brinkmann, men skal måske afprøves i andre konstellationer for at træner Morgan finder det rette miks.

Aalborg har mange strenge at spille på, når alle folk er klar. 

PROFILERNE: Hvidovre havde ikke Emil Jidskog med senest. Målmandsspillet bliver vigtigt, og der bliver pres på Philip Berg Nicolaisen, hvis den unge reserve skal stå i aften. Hos Aalborg holder vi øje med netop Cam Braes. Hvem spiller han med og hvor stærk er han?

DET FORVENTER VI: Tryk på Hvidovre fra et Aalborg-hold, der vil forsøge at løbe fra hjemmeholdet fra start. Hvis Hvidovre skal have point, kræver det en enorm disciplin – ikke mindst defensivt. 

SKADER/KARANTÆNER: Hvidovre var uden Oliver Persson, Emil Jidskog og Kim Johansson i Rødovre, mens Aalborg spillede mod Herlev uden Nicolai Nielsen, Lasse Bo Knudsen og Victor Panelin-Borg.