OPTAKT: Herning Blue Fox-Hvidovre Fighters

Foto: Jan Korsgaard

FØR KAMPEN: Herning leverer sidste dans i Silkeborg i denne omgang inden den længe ventede flytning til den nye Kvik Hockey Arena, der åbner officielt i begyndelsen af november. 

Hvidovre Fighters kommer på besøg, og det mest interessante på isen bliver umiddelbart debuten til finske Kim Strömberg, der altså afløser Riley Brace hos Blue Fox. 

Kim Strömberg har i denne sæson spillet et par kampe for KooVee i Mestis, og har lavet tre point. Det er første gang i mange sæsoner, at Strömberg ikke er startet i den bedste række, Liiga. 

I de seneste tre sæsoner har han spillet for SaiPa i Laapeenranta, hvor Kim Strömberg før sommerferien leverede glimrende 23 point i 58 kampe. Strömberg har i alt 408 kampe i den bedste finske række, og har tidligere i karrieren været “ude i Europa”. 

Han var mester med Bolzano i Erste Bank Eishockey Liga i sæsonen 2013/14 og leverede en solid pointproduktion i sine tre sæsoner i den østrigsk-baserede liga, hvor han scorede godt 0,7 point i snit over 162 kampe. 

Det ligner umiddelbart en ny type spiller i forhold til canadiske Brace, der aldrig rigtig fik gang i klingerne i Herning.

Hvidovre fik gang i klingerne tirsdag mod Frederikshavn, men kun i en halv time. 

Derefter scorede nordjyderne altså seks gange i den sidste halve time. Bulletinerne siger dårligt defensivt arbejde hos Hvidovre og en ikke specielt god kamp af Emil Jidskog i Hvidovre-målet. Skuffende af Fighters, der svinger ganske meget fra kamp til kamp.

Mon ikke træner Enehag vil forsøge at animere til en kamp, der ligner den, som Hvidovre leverede i Aalborg, hvor det blev 1-1 i ordinær tid. Hvidovre er faktisk det eneste hold, der har taget point i Aalborg i denne sæson. 

DET FORVENTER VI: Et Herning-hold, der kommer ind med en vis selvtillid efter sejren over Herlev, hvor Blue Fox i perioder spillede ganske god ishockey. Mon ikke også Strömbergs ankomst giver et pift til Blue Fox? Hvidovre kommer under pres, og det skal gæsterne overleve i de første 10-15 minutter. 

SKADER/KARANTÆNER: Patrick Madsen er stadig ude, men der skulle være gode muligheder for et comeback til Anders Poulsen hos Herning. Hvidovre har mere eller mindre fuldt hold for tiden. 

PROFILERNE: Ovennævnte Jidskog skal finde de gode takter frem hos Hvidovre, mens Kim Strömberg altså kommer til at udfordre målmanden hos Hvidovre. Den nye finne bliver spændende hos Blue Fox.