OPTAKT: Herning Blue Fox-Aalborg Pirates

©iShoot.dk

FØR KAMPEN: Serien blev vendt på hovedet søndag og tirsdag efter Hernings forrygende åbning på det hele for en uge siden.

Nu er det pludselig herningenserne, der har kniven på struben og er under pres efter nederlaget i Aalborg tirsdag. 

Og det er faktisk en uhyre definerende serie for Herning, vi har gang i her. 

For med en semifinaleplads kan Petri Skriko og hans mandskab redde lidt af æren i den her sæson, mens et exit i kvartfinalen vil betyde, at sæsonen har været en kæmpe fiasko. Det gider de ikke engang lægge skjul på i Blue Fox og omegn, hvor målet var finalepladser og sølvtøj. 

Derfor er det “kampenes kamp” for Herning i aften. Der er ikke rigtig noget at diskutere, for det vil under alle omstændigheder være meget vanskeligt at vinde to kampe i Bentax Isarena, hvilket vil være et krav, hvis Blue Fox er bagud 1-3 i serien.

I Aalborg er optimismen vendt tilbage efter en forfærdelig afslutning på grundserien.

– Vi er to meget lige hold. Vi er nok lidt bedre i toppen, mens de har en my bredere trup end os. Vi skal bare fortsætte med at ride videre på bølgen, og det momentum vi er ved at få skabt. Det betyder, at vi skal få flere afslutninger og prøve at få nogle billige mål på returpucke. For det er på de billige mål, man vinder kampene i slutspillet, siger Aalborg-kaptajn Julian Jakobsen til Nordjyske. 

Der er tv-transmission fra klokken 19 på TV2 Sport.

DET FORVENTER VI: Herning bliver nødt til at finde vildskaben frem i aften og få publikum med sig. Spille mere afslappet, men samtidig intenst, som Lasse Lassen skitserede det i Herning Folkeblad for nylig. Aalborg kan afvente og spille på omstillinger i aften, og Herning skal virkelig passe på ikke at ramle ind i Højbjerg-brødrene og Thomas Spelling, der kan give den gas i kontraspillet. 

PROFILERNE: Herning har været blege foran mål i de to seneste kampe. Hvem skal skride ind og levere varen? Der er masser af muligheder. Måske Joonas Riekkinen, der tidligere har gjort det så fint for Gentofte i playoffs? Hos Aalborg kan det blive en hed aften for Ronan Quemener. Det er en aften som denne, hvor den franske målmand i den grad kan shine. 

SKADER/KARANTÆNER: Aalborg har stadig Jeppe Jul Korsgaard ude med karantæne, men ellers skulle der være fuldt hold hos de forsvarende mestre. Herning mangler langtidsskadede Daniel Nielsen, men ellers skulle Skriko have alle sine folk til rådighed.