OPTAKT: Herlev Eagles-Odense Bulldogs

Foto:Frank Nielsen/FN SPORTSFOTO

FØR KAMPEN: Så smælder det. Selv om det kun er playin, så har vi duften af slutspil i Herlev i aften, hvor Odense Bulldogs kommer på besøg til match i PK Montage Arena. 

Det er en gentagelse af sidste sæsons playin, hvor Odense på forhånd førte 1-0 og derefter efterlod tre kampe til Herlev, der avancerede til kvartfinalen. 

Denne gang er rollerne vendt om, og Herlev fører som bedst placerede hold endda med 1-0 – og i modsætning til sidste sæson har bedst placerede mandskab hjemmebane i den første match. Det er internt bestemt af klubberne i Metal Ligaen.

Alt er dermed lagt til rette for Herlev, der kun taber en form for fordel, hvis serien ryger ud i de maksimale fire/fem kampe. I givet fald har Odense nemlig hjemmebane i det fynske. 

Lad os bare slå det fast med det samme: Herlev er gigafavorit til at gå videre, og det vil være tæt på sensation, hvis Odense formår at vinde tre af fire kampe.

  • Herlev sluttede grundserien med 28 point flere end Odense. 47 til Herlev, 19 til Odense.
  • Herlev har hentet 10 point i de seneste fem kampe, Odense står med nul. 
  • Herlev har topscorerlistens nummer 1, 3 og 5 i grundspillet, og står med den bedst-producerende førstekæde i Metal Ligaen. 
  • Herlev har vundet fire af fem kampe mod Odense, og de to sidste matcher er vundet 7-1 i Odense og 7-4 på hjemmebane. Det er de to matcher i kalenderåret 2019. 

Og så har vi altså nu fået serveret brændstoffet for Odense, der kun kan overraske – og stensikkert også har intentioner om at gøre det.

Vi har også set et Odense-hold, der flere gange har været i stand til at presse og vinde over topholdene i Metal Ligaen – og en enkelt gang mod Herlev.

Bulldogs-spillerne kan passende sætte et par videobånd på med holdets hjemmekampe mod SønderjyskE, som har været de bedste i sæsonen. Her har fynboerne spillet stramt i egen zone, Seppänen har stået fremragende og Odense har scoret det første mål. Det er recepten for Bulldogs i aften, og så skal disciplinen holdes i trit. Herlevs powerplay er nemlig herregiftigt. 

Hos Herlev er intensiteten og evnen til ikke at undervurdere Odense vital. Det farligste for hjemmeholdet er at stole for meget på sig selv efter en god periode og tro, at tingene kommer af sig selv. Så kan man uden problemer tabe kampe til et hold, der har fået 27 point færre i grundspillet. 

PROFILERNE: Teemu Seppänen er i den grad manden for Odense i aften. Finnen skal levere en kanonkamp, hvis Odense skal have en chance i aften. Hos Herlev er Jesper Thörnberg flyvende, og svenskeren synes at score på alt pt. Men scorer han også på Seppänen?

SKADER/KARANTÆNER: Odense har fået Dmitry Kuznetsov tilbage efter overstået karantæne. Marcus Nielsen og Jakob Wittendorf sad ude mod Rødovre søndag eftermiddag, men spørgsmålet er, om de ikke er klar igen, når det smælder? Odenses reservemålmand Andreas Lauridsen er ligeledes skadet. Herlev havde udlånt et par folk til U20-holdet i søndags, men synes at have hele truppen klar til match. 

DET FORVENTER VI: En del publikummer i Herlev i eftermiddag og dermed også tungt tryk på gæsterne. Eagles kommer rullende fra start, og det er vigtigt for Odense at overleve det første tunge pres fra hjemmeholdet.