OPTAKT: Herlev Eagles-Esbjerg Energy

Vojens Efterskole
Foto:Frank Nielsen/FN SPORTSFOTO
Vojens Efterskole

FØR KAMPEN: Herlev Eagles startede strålende i sæsonen, men er dumpet ned i tabellen og ligger nu på en ottendeplads. Ørnene har mistet det solide spil og ligger altså nu som det hold i Metal Ligaen med dårligst formkurve.

320×360 artikel

Herlev har kun taget et af de seneste 15 mulige point og savner altså i den grad sejrsfølelsen, som sad dybt forankret i truppen i begyndelsen af sæsonen, hvor Eagles spillede med en helt anden selvtillid end det har været tilfældet i de seneste kampe.

De tætte kampe vender den forkerte vej for øjeblikket, og den trend skal Herlev hurtigt have vendt, hvis ikke det skal blive til det sædvanlige hundeslagsmål i bunden af Metal Ligaen. 

Det går ikke svært meget bedre for Esbjerg, der sammen med Odense er placeret under Herlev i Metal Ligaens tabel. Vestjyderne spillede faktisk i perioder respektabelt i en tæt kamp hos SønderjyskE fredag aften, og træner Mark Pederson var faktisk tilfreds med de takter, han så fredag. 

Der var en del ting, som vi var tilfredse med, når vi ser bort fra resultatet. Det var SønderjyskE som havde revanche til gode i forhold til det første sydjyske lokalopgør, men det var et stærkere SønderjyskE- mandskab vi mødte, sammenlignet med årets første kamp, siger han i klubbens kampoptakt. 

Jeg synes faktisk, at vi gjorde en del ting rigtigt fredag aften, men sønderjyderne formåede at udnytte de muligheder, som de fik. Vi spillede videre efter SønderjyskE scorede i første periode og vi fik udlignet, men vi er ikke helt, hvor vi skal være spillemæssigt. Men vi kan og skal tage mange positive ting med fra kampen, siger Pederson. 

Kampstart i Herlev er 20:30 og TV2 Sport transmitterer live. 

DET FORVENTER VI: Et hårdt og tæt fysisk slag, hvor begge hold kommer til at udvise desperation for at vinde. Ingen af de to mandskaber har råd til at tabe og komme for langt ned i suppedasen før de kommende hårde måneder.

PROFILERNE: Esbjerg-backen Anders Krogsgaard bliver mere og mere toneangivende i vestjydernes defensiv og viser sig også med gode pasninger og skud udefra. Hos Herlev kan en mand som Niklas Tikkinen blive afgørende, hvis han viser sit glimrende offensive spil, som han tidligere i sæsonen har ramt. 

SKADER/KARANTÆNER: Esbjerg stiller med fuldt hold, men har altså skilt sig af med Victor Björkung. Herlev uden Benjamin Mauritzen og Ulrich Linnet fredag aften mod Aalborg.