OPTAKT: Herlev Eagles-Aalborg Pirates

Foto:Frank Nielsen/FN SPORTSFOTO

FØR KAMPEN:  Sikke en form, Herlev er i for øjeblikket.

Der var yderst tilfredse miner, da Eagles-ledelsen gik fra Odense Skøjtehal og ud i de ventende biler i aftes. Det var der også grund til.

Herlev havde løst opgaven i Odense perfekt – og langt bedre end tidligere udehold på Fyn. Eagles-spillerne drog fordel af et afbudsramt Odense-mandskab, der manglede centrale folk, men det skal ikke tage noget fra en solid Herlev-indsats. Fra ende til anden.

Førstekæden leverede varen og scorede mål og kreerede masser af chancer. Lige nu ligner Thörnberg, Quist og Thompson tre gutter, der har spillet gadehockey siden de unge år, men de har altså kun spillet sammen en enkelt sæson. 

Lige nu stjæler topscorer Thörnberg billedet, men Herlevs kaptajn Brett Thompson er måske den mand, der har imponeret mest over hele sæsonen. Solid, målfarlig, disciplineret og hårdtarbejdende. Spørgsmålet er, om der ikke er klubber fra større ligaer, der har kig på ham lige nu?

Aalborg havde en hektisk weekend med sejr over Rungsted hjemme og nederlag til Herning i overtid søndag, inden en friaften tirsdag. 

Det virker dog som om Jason Morgans tropper stille og roligt er på vej i formfremgang. Dog savnes lige den stabilitet, Aalborg fremviste i hele sæsonen under Brandon Reid. 

DET FORVENTER VI: En tough kamp, hvor Herlev vil komme med fysik og tung opbakning fra langsiden i Ørneborgen, der skal forsøge at ryste et teknisk stærkt gæstehold, der ikke må få den mindste plads. Så scorer Aalborg nemlig.

PROFILERNE: Thomas Spelling leverede gudepasninger i hjemmesejren mod Rungsted. Altid en fornøjelse at se den teknisk verserede og lynintelligente Spelling, når han er i form. Hos Herlev lagde man mærke til flere end førstekæden tirsdag aften. Oliver Reuter, eksempelvis, der faldt godt ind i tredjekæden. 

SKADER/KARANTÆNER: Christoffer Gath må nu være tilbage fra U20-VM og parat til at gå ind på det bredeste Herlev-hold i mange sæsoner. Kun Benjamin Mauritzen er derudover ude hos Eagles. Aalborg uden Kelin Ainsworth og formentlig også Nicolai Eriksen, men kan formentlig tage Jonathan Brinkmann og Emil Marcussen med i betragtning igen efter U20-VM.