Optakt: Frhavn White Hawks-Herning Blue Fox

©iShoot.dk

FØR KAMPEN: Dejlig tv-aften i Frederikshavn i aften, hvor ishockeyen endelig igen dukker op på skærmen – hvis ikke man altså i forvejen er ude i en hal for at se hockey. 

Afdøde Craig Chapman hædres i hallen inden kampen for at være kommet ind i dansk ishockeys Hall of Fame, så det bliver på mange måder en stor aften i Vendsyssel. 

Sæsonpremieren er altid noget specielt, og i Frederikshavn håber man, at premieren også varsler en ny og bedre tid efter en forfærdelig afslutning i sidste sæson.

Ny og spændende træner i Jari Pasanen og masser af nye ansigter hos White Hawks, hvor man håber på, at Dale Mitchell og Evan Jasper vil gøre “impact” fra start og at Galansky i målet fortsætter de gode takter fra tidligere i dansk ishockey, hvor han både har vundet DM-guld og pokaltitel.

Gæsterne fra Herning kommer ind som manges udråbte DM-favoritter. Træningskampene har ikke været nogen fest for midtjyderne, der skal finde rytmen i en fart.

En 3-2-sejr over Frederikshavn i overtid i den i sidste testkamp var dog en tilforladelig afslutning på “preseason”, men der kan og bør findes flere resurser i Blue Fox-truppen end det har været tilfældet i forsæsonen. 

 PROFILERNE: Morten Poulsen kommer ind til store forventninger. Ikke som “frelser”, men der forventes flere point af ham end i de seneste sæsoner i EBEL og Finland. I Herning får han formentlig også mere ansvar. Hos Frederikshavn kunne vi pege på Ian Brady, den unge back, der skal ind for at tage både offensivt og defensivt ansvar.

DET FORVENTER VI: Det lugter næsten af en målfattig kamp mellem nordjyder og midtjyder, før ingen ønsker at tabe premieren, når man har været lidt “shaky” i forsæsonen, som begge hold har været. Hvorfor ikke dele i porten i den ordinære tid?