OPTAKT: Frhavn White Hawks-Esbjerg Energy

Vojens Efterskole
©iShoot.dk
Vojens Efterskole

FØR KAMPEN: Sikke et drama, den her serie er blevet. To Esbjerg-sejre blev fulgt op af to Frederikshavn-sejre, og nu er det endt nøjagtig så tæt, som alle havde forventet. 

320×360 artikel

Esbjerg er nede på folk resten af serien med to folk i karantæne og flere skadede folk, men det lægger ikke noget låg på optimismen hos angriberen Felix Scheel, der i den grad tror på sagerne i Frederikshavn sidst på eftermiddagen.

– Vi kom rigtig stærkt tilbage, det skal vi huske. Vi afsluttede kampen klart bedst, og burde også have vundet i forlænget. Tager vi det med, så ser det rigtig godt ud. Vi skal jo bare stjæle en kamp på udebane, og så vinde hjemme, så det skal vi nok få gjort, siger Felix Scheel til JydskeVestkysten.

Samme optimisme afspejler hos de øvrige spillere, der er adspurgt i artiklen, men panderynkerne er formentlig lidt dybere hos træner Mark Pederson, der stensikkert ved, at det over syv kampe kan være hårdt at være “nede på mænd”. Han kunne sagtens bruge en Kim Karlsson tilbage eksempelvis. Ingen ved, hvordan det står til med svenskeren.

Hos Frederikshavn var Alexander Bumagin manden, der overstrålede alt og alle. Russeren fulgte op på sin strålende 4-0-kamp på hjemmebane i kamp tre, og scorede altså ligeledes det afgørende mål i fredags.

– Han har virkelig vist niveau i de her fire kampe. Han er en helt outstanding spiller i den danske liga, og vi er rigtig glade for ham, siger White Hawks-direktør Henrik Andersen til Nordjyske. 

Der var også spænding omkring Tadeas Galansky i White Hawks-målet, men tjekken “overlevede” det, der lignede en slags forstrækning, han pådrog sig i den tredje kamp. 

DET FORVENTER VI: I første omgang et taktisk, tæt slag, men mon ikke Jari Pasanen har regnet på, at Frederikshavn kunne have flere kræfter, som kampen skrider frem? White Hawks må have momentum med fra fredag, men er der en slutspilslektie, der skal læres så er det, at man aldrig må afskrive Esbjerg med Mark Pederson i trænersædet. 

SKADER/KARANTÆNER: Frederikshavn måtte til fredagens kamp undvære Mathias Mølgaard (karantæne) og den langtidsskadede Kasper Kristensen, mens Esbjerg stillede uden Niklas Andersen (karantæne), Colin Vock, Christian Wejse, Kim Karlsson (karantæne) og Oliver Jessen.

PROFILERNE: Mark Derlago har endnu ikke scoret i den her serie. Er det i dag, den gamle ræv slår til? Hos Frederikshavn har Dale Mitchell endnu ikke scoret mål i serien, men overladt scenen til Bumagin. Skal Mitchell være manden, der pisker stemningen op i Nordjyske Bank Arena?