OPTAKT: Frederikshavn WH-Herning Blue Fox

Foto: iShoot.dk

FØR KAMPEN: Returopgør mellem Frederikshavn og Herning, der mødes 48 timer efter opgøret i Herning, som nordjyderne vandt 2-1 efter straffeslag tirsdag aften. 

Som forventet blev det en tæt dyst, hvor Tadeas Galansky endte med at vinde duellen over Simon Nielsen i straffeslag – og hvor Herning-angriberen Morten Poulsen trods nederlaget oplevede spillemæssig fremgang.

– Spillemæssigt er vi ved at ramme et forbedret niveau, som gør, at vi oftere spiller kampene på vores præmisser. Og så er vi blevet mere robuste. Vi fighter virkelig for hinanden. Men når alt kommer til alt, kan vi ikke blive ved med at snakke om, at vi er uheldige og har stolpe ud. Vi er nødt til at blive skarpere foran mål, sagde han til Herning Folkeblad efter kampen.

Hernings liste af manglende spillere kom op på en håndfuld efter Kristoffer Lauridsens matchstraf, der koster angriberen karantæne i minimum en enkelt spilledag. 

Frederikshavn spillede uden Dale Mitchell tirsdag, men klarede altså alligevel ærterne. 

Unge Mikkel Bertelsen blev rykket op i førstekæden og var en glimrende substitut for Frederikshavns canadiske topscorer. Og Mathias Mølgaard var tilbage på sin gamle hjemmebane i Herning. 

– Det var en god udesejr, for Herning spillede godt og skabte mange chancer. Men det gjorde vi også. Efter den tredje periode var i fuld kontrol. Og så har vi en glimrende målmand, sagde Mølgaard til Herning Folkeblad efter kampen.

SKADER/KARANTÆNER: Dale Mitchell og Marcus Pedersen ude for Frederikshavn, der havde fire hele kæder med i Herning tirsdag. Midtjyderne uden David Vesterby, Anders Poulsen, Thomas Andersen, Daniel Nielsen og den karantæneramte Kristoffer Lauridsen. 

DET FORVENTER VI: Nøjagtig lige så jævnbyrdigt som tirsdag. Det kan sagtens ende i overtid igen. 

PROFILERNE: Ian Brady har imponeret for Frederikshavn og er med sine 15 point den tredjemest scorende back i Metal Ligaen. Hos Herning står gode, gamle Daniel K. Nielsen pt. med otte point i 16 kampe – og et lidt lavere snit end normalen.