OPTAKT: Frederikshavn WH-Esbjerg Energy

©iShoot.dk

FØR KAMPEN: Ubetinget “aftenens kamp” og derfor også naturligt, at den bliver vist på TV2 Sport i aften. 

Det betyder også sen kampstart i det nordjyske, hvor Frederikshavn tager imod Esbjerg, der spiller for at komme på omgangshøjde i kampen om fjerdepladsen og dermed sikre sig en hjemmebanefordel i kvarten.

Det kræver dog næsten ubetinget, at Esbjerg går stenhårdt efter sejren i ordinær spilletid, for ellers smutter Frederikshavn væk i tabellen og Aalborg kan også spille sig til et solidt forspring, hvis Pirates vel at mærke slår Herning.

Det er femte gang, de to hold mødes i sæsonen, og statistikken mellem Frederikshavn og Esbjerg i indeværende sæson er ganske bemærkelsesværdig. 

Frederikshavn har vundet alle fire kampe i ordinær spilletid.

De seneste to kampe er blevet vundet uden at Tadeas Galansky har lukket mål ind: 5-0 i Frederikshavn og 2-0 i Esbjerg.

Så der er ingen tvivl om, at nordjyderne går ind til kampen med stor optimisme. Omvendt har Esbjerg hentet point i 13 af de seneste 15 kampe og står altså lige nu som et hold, der er vanskeligt at besejre. Tager man holdenes seneste 15 kampe alene, er Esbjerg faktisk etter på den konto i hele ligaen.

PROFILERNE: Kim Karlsson, den svenske center, har nu haft tid til at spille sig ind og skal nu for alvor til at gøre “impact” på Esbjerg-holdet. I Frederikshavn-lejren håber man stadig på mere fra Evan Jasper, der måske ikke har skuffet, men heller ikke spillet op til det håbede i White Hawks-trøjen.

DET FORVENTER VI: At Frederikshavn kommer ind til kampen med et mentalt overtag, som holdet vil forsøge at bevare – og også tage med over i en eventuelt kvartfinaleserie. Det bliver dog vanskeligt mod et tæt, fysisk Esbjerg-hold. Det bliver helt lige i aften.

SKADER/KARANTÆNER: Som udgangspunkt synes begge hold at være tæt på fuldtallige efter landsholdspausen, og vi nulstiller skadesbarometeret efter pausen.