OPTAKT: Et kig på Frankrig – og FEM danske nøglepunkter

©iShoot.dk

Vores ekspert og gæsteskribent her ved VM, Kasper Mundt, har taget et kig på dagens match mellem Danmark og Frankrig, der begynder allerede klokken 12:15 i dag. Læs her om både Frankrig og de danske muligheder i den første store nøglekamp ved det her VM. 

Av go’dav. Så blev VM for alvor skudt i gang fredag aften med sejr til Slovakiet og Finland. Kaapo Kakko vandt første duel mod Jack Hughes, og Canada fik vist, at der er lang vej til en semifinale, hvis det er stilen for turneringen.

Så er nedtællingen ovre, og Danmark er snart igang med VM igen. Det bliver et vigtigt VM for Danmark. Efterdønningerne af VM 2018 i Danmark, var en ubetinget succes uden for isen – og var helt frem til den sidste gruppekamp mod Letland, langt over bestået.

Sejre mod Tyskland, Finland, Norge og Sydkorea frem mod “gruppefinalen” mod Letland om den sidste kvartfinaleplads. Desværre tabte Danmark 0-1, og letterne kunne gå i kvartfinalen. Dermed endte facit som godkendt for Danmark, set over hele turneringen.

Danmark har fået noget nær det mest suveræne kampprogram til VM 2019. Frankrig, Tyskland og Storbritannien i de første tre kampe. Kravet er intet mindre end sejre mod alle tre modstandere, hvis man ville spille med i Bratislava, når kvartfinalerne starter. At drømme om at spille videre i Kosice, er simpelthen for meget af det gode.

Og det krav blev ikke mindre af, at både Slovakiet og Finland vandt fredag på åbningsdagen for VM 2019. Slovakiet må nok betegnes som den største overraskelse af de to resultater.

Men inden der skal drømmes så langt, så lad os se på lørdagens modstander, Frankrig. Et hold, som defensivt består af spillere fra den hjemlige franske liga, kun lige med undtagelse af Thiry, der til dagligt spiller i NLA – dog uden at være noget skræmmende bekendtskab.  Det betyder dog ikke, at det er en dårlig defensiv. Det er store og tunge backer, som de danske forwards skal løbe uden om, og her kan et nøglepunkt for Danmark komme. Netop at møde den franske defensiv med høj fart på ydersiden.

Offensivt er sagen en anden. Selvom Frankrig har modtaget afbud fra flere bærende og meget erfarne spillere som Pierre-Édouard Bellemare, Antoine Roussel og Stephané Da Costa. Absolut ikke et tab for det danske landshold, som ville kunne møde noget, der sagtens kan måle sig med de danske NHL’ere.

Spillere som Alexandre Texier, Charles Bertrand, Jordann Perret og Anthony Rech skal nok vise sig frem offensivt. Læg dertil en række ret solide spillere, som udgør bredden på et i forvejen jævnt fransk hold. Det kan godt gå hen og blive halvkriminelt sådan en lørdag eftermiddag i første kamp ved VM.

Den danske defensiv kan lige som den franske, sagtens blive udfordret på skøjteløbet. Der er ingen tvivl om, at der i den danske trup er et par gode skøjteløbere, men der er også backer der til tider kan se lidt tunge ud mod noget vævre forwards. Står man godt i banen, og forwards understøtter backerne, så vil det give plads til det fysiske spil.  

Hvis Danmark skal vinde mod Frankrig, skal der lægges et tungt pres på Florian Hardy, som har vist, at han sagtens kan være kampafgørende. Han har lidt samme evne til at stå på hovedet, som Sebastian Dahm tidligere har gjort det for Danmark. Så målmandsduellen kan sagtens vise sig afgørende her.

5 nøglepunkter, som Danmark skal være skarpe på mod Frankrig:

  • Et effektivt powerplay, som skal udnytte de muligheder der kommer i kampen.
  • Spilvendingerne mod et tungt skøjtende fransk mandskab.
  • Minimere fejl i egen zone, så man ikke kommer til at hænge efter og trække udvisninger.
  • Spille direkte mod mål, det handler om ikke at spille “hæl og tå” frem mod afslutningen. Danmark har scoret få mål i træningskampene, og skal være effektive.
  • Spille fysisk. De franske forwards er vævre, og kan sagtens blive trykket af Nicholas B Jensen, Oliver Lauridsen og Jesper Aabo Jensen.

Der er ingen tvivl om, at Danmarks indtræden i turneringen afhænger meget af, hvordan man kommer ud til kampen mod Frankrig. Og generelt har danskerne haft godt fat i de her “vind eller forsvind”-kampe de sidste mange turneringer. Uanfægtet at man så røg mod Letland sidste år.