Optakt: Esbjerg satser på CHL-overraskelse

Foto: Jan Korsgaard

Det var der ikke mange, der havde troet på forhånd: Esbjerg står med en mulighed for at ryge videre til næste runde i Champions Hockey League, hvis det lykkes at vinde rent i aften mod det finske storhold IFK Helsinki.

Der er næppe tvivl om det finske storholds favoritværdighed, men selvfølgelig lurer Energy på overraskelsen efter den forrygende fight tirsdag aften i Schweiz mod EV Zug.

– Vi kan ikke bare kopiere game-planen fra kampen i Zug, for IFK Helsinki er både hurtigere og fysisk stærkere end Zug. Men vi kan tage vores disciplin og den flotte arbejdsmoral med fra tirsdagens kamp, understreger Thor Dresler, Esbjergs assisterende træner.

– Vi skal ikke løbe om kap med dem og skal samtidigt forsøge at undgå, at kampen ender med for meget løb frem og tilbage over isen. Det er vigtigt, at vi spiller en disciplineret kamp og spiller Helsinki ”rigtigt”, lyder det fra Dresler.

Interessant er det, at SønderjyskE for et par år siden var minutter fra at besejre IFK Helsinki, der vendte 1-4 i Vojens i tredje periode og først vandt i straffe. Er finnerne advaret? Det får vi at se i aften.

Esbjerg melder ikke om ændringer i truppen, og det betyder formentlig også, at Mathias Seldrup, helten fra tirsdag aften i Schweiz, står i aften igen. Han har fået hvilet ud efter en travl aften.