OPTAKT: Esbjerg Energy-SønderjyskE

©iShoot.dk

FØR KAMPEN:  Sikke et lokalopgør, der spilles i aften med en smag af “gamle dage” i Esbjerg. Gamle dage fra den gamle Vojens Skøjtehal, som altid var proppet, når de to rivaler mødtes. 

I dag flyttes stemningen fra “Blikskuret” til Granly Ishockey Arenas Hal2, der med sin tæthed indeholder nogle af elementerne fra “Blikskuret”. 

Og kampen er yderst vigtig i de to holds jagt på at hænge i kampen om Final Four-pladserne. 

– Hvis vi skal have succes, skal vi være skarpe og effektive i vore over- og undertalssituationer. Læren af 6-1 nederlaget i preseason til SønderjyskE er blandt andet, at vi skal undgå at give dommerne mulighed, for at sende os i straffeboksen, for det kan let blive straffet. Så vi skal søge at have fem spillere på isen, siger Esbjerg-træner Mark Pederson i klubbens kampoptakt. 

– Jeg tror ikke, at det kommer til at være en ulempe for os, at kampen spilles i Hal 2. En bane er en bane og den lille hal, gør tingene mere kompakte, så måske den endda kan være med til at give os lidt momentum. Jeg tror, at vi vil se mange af begge holds fans og de kan være med til at fremkalde en sult hos spillerne.

– Vi skal netop være sultne og sejrene i de to seneste hjemmekampe må have styrket Esbjerg-spillernes selvtillid. Vi skal derfor eliminere følelsen fra
nederlaget i Aalborg og tro på os selv. Men det er trods alt bare en kamp –  ligesom alle de andre i Metal Ligaen, siger Mark Pederson.

SønderjyskE kommer til Esbjerg med en vis optimisme og gode ben efter 3-0-sejren i Rungsted for en uge siden.

– Jeg tænker at det bliver vigtigt, at vi spiller med den intensitet og fart vi havde i kampen mod Rungsted. Vi har arbejdet hårdt hele ugen til træning, samt fokuseret på at være effektive i alle aspekter i det spil vi ønsker at spille. Vi eksekverede rigtigt godt som hold i Rungsted, og kan vi gøre det igen, står vi med en god mulighed for succes, siger backen Kyle Wharton til klubbens hjemmeside. 

SKADER/KARANTÆNER: Nikolaj Henriksen og Andreas Grundtvig var senest ude for Esbjerg, mens SønderjyskE spillede i Rungsted uden Ronnie Brobak og Daniel Madsen. Sidstnævnte skulle være klar igen i aften. 

PROFILERNE: Esbjergs Felix Scheel finder formen og scorede to gange for vestjyderne mod Odense for en uge siden. SønderjyskE scorede to powerplay-mål i fredags, det ene af T.J. Moore, der endelig igen fik vist sit drøn af et skud frem. 

DET FORVENTER VI: Et langt mere koncentreret Esbjerg-hold end i kampen i forsæsonen samme sted, hvor SønderjyskE vandt 6-1. Det ligner en kamp, der først bliver afgjort i slutfasen. 

Her Max French fra Esbjerg Energy før aftenens kamp via Esbjerg Energy TV: