OPTAKT: Esbjerg Energy-Herning Blue Fox

FØR KAMPEN: To gange i denne sæson har Herning vundet i Esbjerg, to gange i denne sæson har Esbjerg vundet i Herning. Så midtjyderne må være favorit i aften – og så alligevel ikke helt.

For Esbjerg-mandskabet virker i lidt bedre stand end gæsterne, der efter nederlaget mod Rungsted er dumpet helt ned på syvendepladsen i tabellen.

Esbjerg-træner Mark Pederson i klubbens kampoptakt:

– Vi er nu næsten færdige med en atypisk januar måned, med masser af ”luft” i kampprogrammet. I december spillede vi så ofte, at det var en udfordring at træne så meget, som vi gerne ville. Det har vi så foreløbigt haft rig mulighed for i det nye år, forklarer han.

– Men det betyder så, at vi er yderst velforberedte og sultne til Herning-kampen. Der er detaljer, som vi har ønsket at justere på. Det har vi haft mulighed for og gjort i de perioder, hvor vi ikke har spillet kampe. Så nu glæder vi os, og er helt klar til fredagens hjemmekamp mod Herning.

– Vi har spillet gode og tætte kampe mod Herning i denne sæson. De vandt den seneste kamp med 4-3 efter overtid, så vi har revanche til gode. Det har sikkert også bidraget til den sult jeg fornemmer spillerne føler, siger den canadiske coach.

Med de nye spillere i truppen fornemmer Pederson øget kamp om pladserne i truppen.

– I de to kampe mod Herlev havde vi for første gang i lang tid et komplet mandskab. U20-landsholdsspillerne var retur efter VM og Kim Karlsson, der tiltrådte ved årsskiftet, spillede også. Det har vi trænet videre på og jeg har en god følelse før Herning-kampen. At spillerne er tilbage på holdet betyder, at konkurrencen er øget.

– Det handler ikke bare om placeringen i kæderne, men også om pladserne i over- og undertal, samt i ”Special Teams”. Så det bliver spændende at følge holdet mod Herning, siger Pederson.

Midtjyderne? Herning skal simpelthen finde vildskab fra første minut og på den måde “løfte sig selv” til ti procent mere skarphed end i tirsdags mod Rungsted.

SKADER/KARANTÆNER: Som nævnt for oven, så er Esbjerg godt kørende på skadesfronten, og det samme gælder for Herning, der dog efter al sandsynlighed må undvære to gange Daniel Nielsen. Den ene langtidsskadet og den rutinerede Daniel K. Nielsen, der røg ud af kampen mod Rungsted i tirsdags.

PROFILERNE: Vi så ikke Mike Aviani i kampen mod Rungsted. Nu skal han ind og bevise sig som målscorer. Hos Esbjerg har svenske Kim Karlsson nu haft mulighed for at træne yderligere med sine holdkammerater. 

DET FORVENTER VI: At Herning blæser ud og giver den gas for at “finde sig selv” mod et Esbjerg-mandskab, der formentlig også vil komme stenhårdt ud til matchen. Fysisk og tæt med hjemmeholdet som favorit.