OPTAKT: Esbjerg Energy-Frhavn White Hawks

Vojens Efterskole
©iShoot.dk
Vojens Efterskole

FØR KAMPEN: Sikke en optakt, der har været til den her match. 

320×360 artikel

Først Frederikshavns sikre 4-0-sejr tirsdag aften og derefter de i alt 15 karantænedage, der blev uddelt til Christian Wejse (8), Niklas Andersen (4) og Mathias Mølgaard (3).

Læg dertil spændingen om, hvorvidt Tadeas Galansky er skadet eller ej. Hundrede procent klar er tjekken næppe efter at han udgik fra kampen tirsdag i store smerter. Spiller han eller ej? Det finder vi stensikkert først ud af, når opvarmningen går i gang – eller måske endda først, når opvarmningen er afsluttet. 

Desuden udgik Anders Krogsgaard med en skade, og Kim Karlsson og Colin Vock har endnu ikke været med for Esbjerg. Energy-træner Mark Pederson har derfor nok at døje med, når han skal sætte holdet op til kampen i aften. 

Uhyre spændende, hvordan holdet ser ud, for Esbjerg kan med en sejr i aften få en lille smule “ro” i serien og måske få flere spillere med til de kommende kampe. 

Frederikshavns assisterende træner Frederik Åkesson er helt klar over betydningen af dagens kamp: 

– Jeg vil sige, at det er som nat og dag, om vi kommer på 2-2, eller de kommer foran med 3-1. Vi kan med en sejr vinde hjemmebanefordelen tilbage, og hvis vi taber, har vi kun et skud tilbage i bøssen, siger han til Nordjyske. 

Det lugter tungt af omkring 4000 tilskuere i Esbjerg i aften, hvor hockeyfeberen i den grad hersker efter åbningen af den nye Granly Hockey Arena. 

DET FORVENTER VI: At Esbjerg kommer til at kaste alt og alle ind i kampens start, hvor vestjyderne vil forsøge at få publikum op på højoktan. Det gøres bedst med en scoring. Desto længere Frederikshavn holder uafgjort, desto større synes chancen for en udesejr at være, for Esbjerg er svækket i bredden med skader og karantæner. 

SKADER/KARANTÆNER: Esbjerg kommer uden Wejse og Andersen. Det er sikkert. Derudover er Krogsgaard, Karlsson tvivlsomme, Vock er formentlig ude. Hos Frederikshavn er det helt store spørgsmål altså “Galanskys tilstand”. Hvordan står det til med målmanden og er overhovedet klar, selv om han spiller.

PROFILERNE: Alexander Bumagin var flyvende tirsdag. Kan Esbjerg stoppe ham i dag? Det har de blandt andre Mathias Seldrup til, der stor formidabelt i de to første kampe.